2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Táncdalfesztivál '66 - A Nagy Generáció születése

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Hídpénzbotrány: a baloldal alatt valahogy mindig jól járt az A-Híd

Az A-Híd Zrt. és elődje, a Hídépítő Rt. a baloldali kormányzatok kegyeltje volt

  • Hídpénzbotrány: a baloldal alatt valahogy mindig jól járt az A-Híd

A cégcsoport építhette meg például a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok idején a kőröshegyi völgyhidat, amely alaposan megdrágult az évek folyamán. Pontosan úgy, mint napjainkban a Lánchíd felújítása, amelyen az Apáthy Endre-féle A-Híd dolgozott. Bemutatjuk a két, botrányt keltő beruházás részleteit és azok hasonlóságait.

A közelmúltra visszatekintve korántsem példa nélküli mindaz, amit a hídpénzbotrányban tapasztalhat most a közvélemény. A botrány lényeges pontjai kiválóan azonosíthatók:

1. Időhúzás a közpénzből finanszírozott beruházás körül.

2. Megugró ár, már-már irreálisnak tűnő, de mindenképpen magyarázatra szoruló drágulás.

3. A politikai felelősség maszatolása, másra mutogatás.

4. Balliberális döntéshozók és környékükön eredményesen mozgó kivitelező.

Éppen ezt látjuk a Lánchíd felújítása körüli, egyre dagadó botrányban: Karácsony Gergelyék baloldali városvezetésének fellépése nyomán új közbeszerzés indult, ötmilliárddal megdrágult a munka, ráadásul az eljárás, az építkezés idejére a korrupció gyanúját ébresztő pénzmozgások estek. A politikai felelősséget eközben senki nem vállalja, az érintettek szerint nincs is ügy, vizsgálóbizottságról így a Városházán mintha hallani sem igen akarnának.

A teljes írást ITT érheti el. 

Fotó: Origó

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!