2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Belföld

Hidegfront: volt, ahol 20 fokot zuhant a hőmérséklet

Ma is tart a kárelhárítás Hajdúszoboszlón, ahol szombat este alma nagyságú jég esett. Mintegy 100 ház sérült meg a viharban. Fák dőltek a vezetékekre, így sok utcában nem volt áram. Jelentős károkat okozott a vihar Pocsajban és Konyáron is. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak.

Menet közben zuhant a fa egy autóra szombat este Hajdúszoboszlón. A sofőr egyedül utazott, rendőrök segítettek neki kiszállni. Este fél hat körül kezdődött a vihar. Sokan futva menekültek az eső elől. Az utcákon a kocsik küszöbéig ért a víz.


Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók. Sok házban nem volt áram, ugyanis fák dőltek a vezetékre. 12 tűzoltóegység dolgozott egész éjszaka. A szomszéd megyéből is kértek segítséget. Az elsődleges felmérések szerint mintegy 100 ház sérült meg. „Ahogy kiérkeztem a helyszínre, látható volt, hogy a síkpalafedésű házakban szinte mindenhol kár keletkezett” – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese.

A mentést az éjszakai eső és a sötétség is nehezítette Hajdúszoboszlón.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.
Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából mutatta be szombaton a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a "Közel 80 éve történt... - Adatok, tények történetek a szovjet fogságból" című kötetet, amely az Alapjogokért Központ támogatásával jelent meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!