2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Hiába szólalt meg a szén-monoxid-jelző, nem tettek semmit

Megszólalt a szén-monoxid-jelző, az üzemeltetők mégsem szóltak, hogy baj van – ezt mondták tudósítónknak azok a szülők, akiknek a gyermekük kórházba került a Pesterzsébeti Jégcsarnokban történt szivárgás miatt. A csarnokot szombaton csak a jégkorongmérkőzések után ürítették ki, az üzemeltető szerint a hűtőkonténer technikai hibája okozta a problémát. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával nyomoz. Csaknem negyven gyerek került kórházba, közülük huszonnyolcat tartottak bent éjszakára szén-monoxid-mérgezés miatt.

A tűzoltókat szombaton délután riasztották szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a Pesterzsébeti Jégcsarnokhoz, mire megérkeztek, az üzemeltető már kiürítette az épületet. A fővárosi katasztrófavédelem szóvivője akkor úgy tudta, hogy harmincan voltak a csarnokban és csak öten szenvedtek enyhe szén-monoxid-mérgezést.

A fenntartó a helyszínen nem nyilatkozott, majd azt mondta az MTI-nek, hogy a hűtőkonténer hibásodott meg. Palotás István állítása szerint a közönségkorcsolyázás alatt szólalt meg a szén-monoxid-riasztó. Pedig már korábban, az MTK és a Kanadai Magyar Hokiklub kora délutáni U14-es mérkőzésén megkezdték a csarnok szellőztetését. Az egyik edző emiatt a jégkészítőgép kezelőjétől kért információt. „Ő elmondta ekkor nekem, hogy az épületbe felszerelt szén-monoxid-jelző kritikus értéket mutatott, viszont nem indult el a csarnoknak a vészszellőztetése, és ezért nyitották ki az ajtókat, így próbálták a szén-monoxid-szintet csökkenteni” – mondta Preisinger Gábor, a Kanadai Magyar Hokiklub alelnöke.

A fenntartó azonban sem a mérkőzés közben, sem utána nem értesítette a versenyzőket a magas szén-monoxid-szintről. „Mindenkinek úgy a második harmad környékén elkezdett fájni a feje, és volt, aki szédült, hányingere volt és ilyenek, de elvileg jelzett a riasztó is, és nem állították le a meccset” – mondta az egyik gyerek.

A Heim Pál Gyermekkórházba a szülők összesen negyven, 14 év körüli gyereket vittek be szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt. Közülük huszonnyolcan az éjszakát is a toxikológián töltötték. „Ennek a huszonnyolc gyereknek enyhe és közepes súlyosságú mérgezése volt, ennek megfelelő tünetekkel: fejfájással, hányingerrel, gyengeséggel, levertséggel. Mind a huszonnyolcan oxigénkezelésben részesültek” – közölte Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa.


Információink szerint néhány szülő már korábban is arra panaszkodott, hogy gyermeke fejfájással tért haza az edzésekről.

A Pesterzsébeti Jégcsarnok létesítménykoordinátora, Palotás István nem nyilatkozott. A rendőrség a mérgezés miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával nyomoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!