2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hiába az elutasítás, a Fidesz nem hagyja magát

Másodfokon is elutasították a Fidesz dombóvári szervezetének kifogását a városban történt feltételezett választási visszaélések miatt, ezért jogorvoslatért a Táblabírósághoz fordulnak. A győztes, korábban az MSZP-ben politizáló, most egy civil szervezet nevében induló Szabó Lóránd jövő hét közepére már a testület alakuló ülését is összehívta.

A helyi után a területi választási bizottság is elutasította a Fidesz dombóvári szervezetének a kifogását a választáson tapasztalt visszaélések ügyében. A párt szerint szervezett szavazatvásárlás történt a városban, ezért a Táblabírósághoz fordul jogorvoslatért. „A területi választási bizottság helybenhagyta az elsőfokú választási bizottságnak a döntését. Továbbra sem tartja egyértelműen, konkrét bizonyítékokkal alátámasztottnak a kérésünket, a kifogásunkat. Most a Táblabíróságra fog hárulni ez a döntési kompetencia. Holnapi nap 16 óráig kell becsatolnunk az ehhez kapcsolódó dokumentumokat” – közölte Vida Tamás, a Fidesz volt dombóvári polgármesterjelöltje.

A feltételezett visszaéléseket a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja. Információink szerint már több mint száz embert hallgattak ki. A Természetesen Dombóvár civil szervezet jelöltjeként induló, de a megyei közgyűlésbe a Demokratikus Koalíció színeiben bejutó Szabó Lóránd október 29-re már a képviselő testület alakuló ülését is összehívta. „Én úgy látom, hogy a polgármester úr nagyon biztos magában, ugyanis kiírta már az alakuló ülés dátumát, holott mi továbbmegyünk az ítélőtáblára ez ügyben. Tehát nem hagyjuk magunkat, ennél sokkal kisebb dolgokért az országban kiírták az új választást” – mondta Kerecsényi Márton, a Fidesz dombóvári elnöke.


A korábban hűtlen kezelés miatt jogerősen elítélt polgármester továbbra sem nyilatkozik a Hír TV-nek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!