2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Herczog Edit hátat fordított a Hír Televíziónak

Magyarázzák a szocialista európai parlamenti képviselők a magyar kormányt elmarasztaló Tavares-jelentésben betöltött szerepüket. A dokumentum összeállítójaként emlegetett Göncz Kinga szándékos félreértésről beszél. Az a képviselő, aki a volt külügyminisztert hírbe hozta, a Hír TV-vel nem állt szóba. Az ATV-nek nyilatkozott, Herczog Edit pénteken már úgy emlékszik, hogy Göncz Kinga és Tabajdi Csaba nem a jelentést írták, hanem a módosító indítványokat rendszerezték.

„A szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság” – magyarul kezdte felszólalását Rui Tavares az Európai Parlamentben július másodikán. A portugál zöldpárti képviselő azokat az uniós alapértékeket sorolta, amelyeket – szerinte – az Orbán-kormány megsértett. A nevét viselő jelentést egy nappal később az Európai Parlament elfogadta, és határozatban marasztalta el Magyarországot.

„Európai parlamenti képviselőként komoly és nagy dolgokról döntünk. ötszázmillió európai sorsáról döntünk.” Herczog Edit, az MSZP európai parlamenti képviselője a múlt héten nem kevesebbet állított, minthogy a Tavares-jelentés összeállítása két másik szocialista magyar képviselő, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba érdeme, de a dokumentum elfogadtatásáért, azaz az Európai Parlament tagjainak meggyőzéséért az MSZP többi képviselői is megtettek mindent. A Hír Televízió megkérdezte volna tőle, hogy ő és párttársai mi mindent tettek meg a magyar kormány elmarasztalásáért.

Herczog Edit Tabajdi Csabával közösen adta át az Európai Parlament Európai polgár-díját a Raoul Wallenberg Egyesületnek a zsidómentő svéd diplomatáról elnevezett budapesti szakiskolában. Ahogy a rendezvényt megelőzően, úgy a másfél órás esemény után sem állt szóba a Hír TV stábjával. Tabajdi Csaba sem hagyta, hogy kérdezzük.

A másik hírbe hozott szocialista politikus, Göncz Kinga, a Gyurcsány-kormány külügyminisztere manipulációt emleget. „Én azt gondolom, ez a múlt heti ügy egy szándékos félreértés. Engem értékelnek túl, ha azt gondolják, hogy én egy szál magam a hétszázvalahány képviselőt úgy meg tudom győzni bármiről, amiről tizenvalahányan nem képesek. Akkor ez egy nagyon furcsa viszonyrendszer. Hogy csinálom én ezt egyedül? Ne adj’ Isten, a Tabajdi Csabával kettesben. Amit ők tizenvalahányan nem tudnak. De sajnos ez nem ezen múlik, hanem azon, hogy van egy európai uniós értékrend, amivel kétségtelenül nem vág össze, amit a magyar kormány csinál az elmúlt három évben” – nyilatkozta Göncz Kinga.

A Fidesz európai parlamenti képviselői szerint Herczog Edit leleplező szavai után az MSZP-nek valamennyi képviselőjét vissza kellene hívnia az uniós törvényhozásból.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!