2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Hende: Hazugság a szocialisták közleménye + Videó

2012. május 24., csütörtök 06:10, frissítve: csütörtök 08:04

Hazugságnak nevezte Hende Csaba az MSZP közleményét, mely szerint egy 2003-ban létrejött megállapodás lehetővé tette, hogy 2006 őszén a honvédség tömegoszlatáshoz használatos eszközöket adjon a rendőröknek. Az ügyről készült részletes jelentést a jövő héten hozzák nyilvánosságra – közölte a Hír Televízió Rájátszás című műsorában a honvédelmi miniszter.

Hende Csaba a műsorvezető kérdésére felidézte: Juhász Ferenc MSZP-s országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter írásbeli kérdése után indította meg a vizsgálatot, hogy kiderüljön, miként adhatott át a honvédség tömegoszlató fegyvereket 2006 őszén a rendőrségnek. A vizsgálattal megbízott szakértők elvégezték a munkájukat, megállapításaikat a jövő héten hozzák nyilvánosságra – fűzte hozzá.

„Arra a kérdésre, hogy adott-e fegyvereket a honvédség a rendőrségnek, azt kell mondanom, hogy igen; ha azt kérdezi, hogy ezt jogszerűen tette-e, azt kell mondanom, hogy nem” – mondta Hende Csaba. Mint hangsúlyozta: a törvény a fegyverek átadását semmilyen körülmények között, senkinek az engedélyével nem teszi lehetővé.


Ismert, a Magyar Nemzet korábban már megírta, nem csak gránátokat és gránátvetőket adtak át a rendőrségnek a honvédség eszközeiből jogszerűtlenül a 2006-os tömegoszlatáshoz. A szocialisták ezt követően közleményt adtak ki, amiben az állt: nem felel meg a valóságnak a sajtóban megjelent, a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozó állítás.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, a vizsgálat – a 2006-os rendőrattakkal összefüggésben elkészült belső jelentés alapján – megállapítja Szekeres Imre MSZP-s honvédelmi miniszter politikai felelősségét, aki minden felelősséget vállal döntéséért.

Forrás: MNO,MTI,Hír TV,Magyar Nemzet