2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Hende elárulta, kiket várnak, és mi kell hozzá

Virtus, finesz, gyors észjárás, fizikai és pszichikai alkalmasság is kell ahhoz, hogy valaki a Magyar Honvédség katonájává váljon – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter Szombathelyen, a 15. Savaria Történelmi Karneválon. A többnapos jelmezes kavalkád a tradícióknak, történelmi és régészeti kutatásoknak köszönhetően az eredetiségre helyezi a hangsúlyt, emellett játszik, szórakoztat és történelemre is tanít.

A históriás játékokhoz kapcsolódóan Hende Csaba honvédelmi miniszter hazai és nemzetközi római kori hagyományőrzők részvételével hadijátékokat, majd katonai toborzópontot nyitott meg.

„Kiknek érdemes jönni? Hát elsősorban azoknak, akik kihívásra vágynak, akik ki akarják próbálni magukat minden értelemben. Mert ez nemcsak egy stabil munkahely, hanem egy életre szóló hivatás is lehet. Természetesen ezen a toborzóponton várunk mindenkit, azt is, aki csak érdeklődik a honvédség élete iránt, aki önkéntes tartalékos katona kíván lenni” – fogalmazott Hende Csaba.

„Hogy őszinte legyek, ez egy régi álom volt. Ezt nem lehet megmagyarázni, hogy konkrétan miért. Gondolom, ez olyan, mint az orvoslás, azt sem lehet megmagyarázni, úgy érzem, ezt kell tennem, és így látom jónak a jövőmet” – nyilatkozta Szopori Réka másodéves orvostanhallgató, miután az önkéntes tartalékos állományba jelentkezett.

A Magyar Honvédség toborzással foglalkozó szakemberei a szombathelyi karneválon is megszólítják az önkéntes tartalékos és a szerződéses szolgálat iránt érdeklődőket. „Jelenleg 5500 fő tartalékossal rendelkezünk, és várjuk mindazokat a fiatalokat vagy kevésbé fiatalokat, akik úgy érzik, hogy akár munka vagy tanulás mellett is tenni tudnak a honvédelemért. Szeretném elmondani azt is, hogy szerződéses állományba is várjuk a jelentkezőket, hiszen a Magyar Honvédségnek szüksége van szerződéses legénységi, akár altiszti és tiszti állományra is” – mondta Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka.

A toborzópont mellett egy első világháborús harcálláspontot is berendeztek, ahol korhű egyenruhákban teljesítenek szolgálatot az önkéntesek. „A nagy háborús emlékévnek van egy tematikus programja, és a Savaria Történelmi Karneválon az első világháborús helyszínt így jelenítettük meg. A közszolgálati egyetem hadtudományi kara és a Ludovika Zászlóalj hagyományőrzői adják a háborús katonai jelmezeket” – árulta el Jagadics Péter szervező.

A karneváli toborzópont vasárnapig várja a honvédség iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!