2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Hazudott Jakab Péter a verőlegényeiről

Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak – reagált a Magyar Nemzetnek Rubi Gergely, a Jobbik egykori parlamenti képviselője, akit egy múlt heti jobbikos hajdúhadházi utcafórumon bántalmaztak, és akiről a Jobbik-elnök azt írta, „szeret lőfegyverrel mászkálni”. Információnk szerint Lázár Tamás fővárosi Jobbik-elnök emberei lehetnek azok a férfiak, akik a volt képviselőt fojtófogással a földre vitték. Jakab Péter jogi lépéseket ígért, Rubi Gergely szintén.

 

Hazudott Jakab Péter arról, hogy kik voltak azok a személyek, akik egy felvétel tanúsága szerint Hajdúhadházán, a Jobbik-elnök utcafórumán fojtogattak egy járókelőt. A pártelnök korábban azt állította, „szimpatizánsokról” van szó, csütörtöki Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. „A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. 

Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. Köszönöm neki és a rendőrségnek is, hogy utána bent tartották ezt a Fidesz-média szerinti ártatlan, »kutyát sétáltató járókelőt«. A rendbontókkal szemben így kell fellépni. A jogi lépéseket természetesen megtesszük”

 – írta szó szerint a Jobbik-elnök. Mint arról beszámoltunk, a Ripost által közzétett videóban az látható, hogy szeptember 2-án, Jakab Péter hajdúhadházi utcafórumán egy kutyát sétáltató járókelőn fojtófogást alkalmaz a Jakab Péter sofőreként is tevékenykedő férfi, több hasonló kaliberű társával együtt. A sértett feljelentést is tett a rendőrségen. Később kiderült, hogy 

a járókelő Rubi Gergely, aki 2010 és 2014 között a Jobbik hajdú-bihari parlamenti képviselője volt. 

„Hátulról torkon ragadtak”

 – Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak, kínjukban kapálóznak, nem tudnak mit kitalálni, ezért jöttek elő ezzel a fegyverviseléssel 

– reagált a lapnak a Jobbik-elnök szavaira Rubi Gergely. – Kutyát sétáltattam, találkoztam néhány barátommal, akikkel a rendezvénytől ötven-hatvan méterre, a saját magunk állította Trianon-emlékműnél beszélgettünk. Hatan-heten lehettünk. Az egyik „Jakab-csicska” odajött az emlékműhöz, ami egy Trianon kereszt, és leült egy uzsoki lengyel–magyar határkőre. Az egyik barátom felszólította, hogy álljon fel a kőről – mondta Rubi Gergely. Elmondása szerint a férfi „elkezdett flegmázni”, közben jött egy másik férfi, aki elkezdett fenyegetőzni. – Rám lett kihegyezve az egész akció. Tény, hogy a véleménynyilvánítás keretein belül voltak bekiabálások, mindenki elmondhatta a véleményét, volt, aki bekiabálta. Utána már gyülekeztek körülöttünk ezek a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egyikük megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni. Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak. Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen egy póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat. 

Közben kezdtem kékülni, mert nem kaptam levegőt.

 A férfi métereken keresztül rángatott, amit egyébként a rendőrök végignéztek, a segítségemre siető embereket pedig feltartották. A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre az egykori országgyűlési képviselő. Megítélése szerint Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert 

semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs.

Lázár Tamás emberei

A felvételen látható négy férfi minden valószínűség szerint a jobbikos elnök biztonsági emberei lehetnek, amit az is igazol, hogy a feljelentést rögzítő rendőrségi jegyzőkönyvben az egyik kísérő magát „Jakab Péter testőrének” titulálta.

A Magyar Nemzet információi szerint a testőrök valójában Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei. 

Az egykori önkormányzati képviselő, Kispest korábbi közbiztonsági tanácsnoka ma is fontos szerepet tölt be a pártban, jelenleg a budapesti pártszervezet elnöki és regionális igazgatói feladatait látja el.

A fővárosi Jobbik Facebook-oldalán közzétett telefonszámon kerestük őt, de amikor a hajdúhadházi incidenst hoztuk szóba, csupán ennyit mondott:

 „Ez egy téves hívás, én egy másik Lázár Tamás vagyok. Keresse a Jobbik sajtóosztályát!” 

A jobbikos politikustól lapunk arra lett volna kíváncsi, felismeri-e azokat a személyeket, akik részt vettek az incidensben, valamint Vona Gábor egykori biztonsági őreként szakmailag helyénvalónak tartja-e az eljárást, ami a Ripost felvételén látható.

„Így kell fellépni”

A Magyar Nemzet megkereste a Jobbik sajtóosztályát is annak ügyében, hogy a fojtófogást alkalmazó testőr kinek az alkalmazásában áll, mennyit költenek Jakab Péter védelmére, illetve az incidens fényében mi lesz a sorsa a férfinak. „Valóban igaz, hogy szeptember 2-án, Hajdúhadházán, a Jobbik utcafórumán megjelent egy hírhedt provokátor, akit sokan arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. Az említett személy zaklatta a fórumon megjelent választópolgárokat, viselkedésével megzavarta a békés rendezvényt, majd megrúgta Jakab Péter egyik munkatársát.

Az esetről mindent elárul, hogy a helyszínen jelenlévő rendőrség nem a rendezvénybiztosítókat, hanem a rendbontót állította elő. Jakab Péternek nincsenek testőrei, a felvételen az látható, hogy a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. A rendbontókkal szemben pedig – meggyőződésünk szerint – így kell fellépni. A fideszes médiában megjelent hamis állításokkal szemben természetesen megtesszük a jogi lépéseket” – tudatták.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy a Jobbik szövetségesei, a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP politikai, vagy akár rendezvénybiztosítási szempontból elfogadhatónak tartja-e a Jakab Péter fórumán történteket. Megkeresésünkre azonban egyik párt sem reagált.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Gyurcsány egykori államtitkára újabb posztot kapott a fővárosban

Újabb posztot kaphat Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főtanácsadója Budapesten. 2021. október 27.

3125 új fertőzött, elhunyt 36 beteg

36 beteg halt meg egy nap alatt és 3125 új koronavírusos fertőzöttet találtak itthon. 2021. október 27.

Schanda Tamás: jócskán 250 ezer alatt a nyilvántartott álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat októberi adatai szerint a tavaly januárinál is kevesebb a regisztrált álláskereső Magyarországon. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!