2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Hazánkból is került külföldre hamis hús

Magyarországról is került külföldre lóhúst tartalmazó lasagne. A Magyar Nemzet szerint a 4,5 tonna – marhahúsosnak címkézett, valójában felerészt lóhúst tartalmazó – lasagnét tavaly szállították Dániába.

A terméket egy azóta megszűnt olasz gyártó készítette. Az áru nyomon követésére szolgáló iratokat a társaság még nem mutatta be a magyar élelmiszer-biztonsági hatóságnak – állításuk szerint ellopták a számítógépüket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint az olasz cég itthoni képviselője azt ígérte: számlákkal igazolja a hús eredetét.

– Ez egy százhalombattai létesítményéből származik, amelynek teljes mértékben olasz tulajdonosai vannak, vagy voltak. A Gasztornomia Italiana Kft. volt a kiszállító, erről a cégről azt kell tudni, hogy tavaly szeptemberben befejezte működését. A kapcsolatfelvételi lehetőséget keressük az olasz tulajdonosokkal, akik nem túl kommunikatívak ebben a helyzetben, de megígérték, hogy a nyomon követést és a hús származási bizonyítványát rendelkezésünkre fogják bocsájtani – nyilatkozta a Hír TV-nek Pleva György, a Nébih takarmánybiztonsági igazgatója.

Magyarországon tavaly augusztus óta árultak olyan tésztát és hamburgert, amelyet marhahúsosként adtak el, de lóhús is volt benne. A lasagne Romániában készült, eredetileg Csehországba szánták, de végül Magyarországra érkezett. A magyar szakhatóságot Dánia riasztotta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!