2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Hazánkba látogatott a horvát államfő

Az Oroszország elleni szankciók nem működnek, óriási bajt okoznak - mondta a horvát köztársasági elnök budapesti látogatásán. Zoran Milanovic hangsúlyozta: az a fő kérdés, magunknak mekkora károkat okozunk. Az államfő hozzátette: az ő energetikai problémáik más jellegűek, mint Magyarországé, de azt szeretné, hogy minél kevesebb képmutatás legyen, és minél világosabb szabályok.

  • Hazánkba látogatott a horvát államfő

Katonai tiszteletadással fogadta a horvát elnököt a Kossuth téren Novák Katalin. Zoran Milanovic most először látogatott el Magyarországra államfőként.

A magyar államfő elmondta: megbeszélésükön téma volt az orosz-ukrán háború, az illegális migráció feltartóztatása, az EU nyitása a Nyugat-Balkán felé, az infrastrukturális összeköttetés erősítése, és az energetikai együttműködés bővítése is.

A köztársasági elnök üdvözte Horvátország schengeni tagságát

Magyarország és Horvátország között a legtöbb területen egyetértés van- erről már Zoran Milanovic beszélt.

A horvát államfő azt mondta: az Oroszország elleni szankciók nem működnek, hanem óriási bajt okoznak. Horvátország energetikai problémái más jellegűek, mint Magyarországé, de azt szeretné, hogy "minél kevesebb képmutatás" és minél világosabb szabályok legyenek.

Az államfő kitért a Magyarországtól visszatartott uniós pénzekre is. Leszögezte: a magyar kormánypártnak megvan a saját politikája és akármennyire is jobboldali, de európai. Így elfogadhatatlan, hogy megvádoljanak egy nemzetet - tette hozzá, majd kifejtette: ez akár az unió megsemmisítését is eredményezheti.

Orbán Viktor a horvát államfővel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megbeszélést folytatott Zoran Milanovic horvát köztársasági elnökkel Budapesten - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A miniszterelnök a városligeti Magyar Zene Házánál fogadta vendégét, és Batta András igazgatóval közösen körbevezette a nemzetközi hírű kulturális létesítményben. Ezt követően Orbán Viktor és Zoran Milanovic munkavacsorán tárgyalt a magyar-horvát kétoldalú kapcsolatokról és az aktuális nemzetközi ügyekről - mondta a miniszterelnök sajtófőnöke.

HírTV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!