2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Hat év alatt 3600-an kaptak foglalkoztatási támogatást Hajdú-Biharban

Hajdú-Biharban az elmúlt hat évben mintegy 3600-an kaptak támogatást a megyei és a helyi foglalkoztatási paktumok keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati forrásaiból - közölte a megyei közgyűlés elnöke a hajdú-bihari fejlesztési ügynökség pályaorientációval egybekötött állásbörzéjének megnyitóján csütörtökön Hajdúsámsonban.

  • Hat év alatt 3600-an kaptak foglalkoztatási támogatást Hajdú-Biharban

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) azt mondta, a foglalkoztatási paktumok során 4,4 milliárd forintot fordítottak a megyében bér-, képzési, vállalkozóvá válási, illetve lakhatási támogatásra. Ebben az időszakban nyolcvan foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztés témájú vállalkozói fórumon több mint ötszáz vállalkozóval vették fel a kapcsolatot, és járultak hozzá ahhoz, hogy megfelelő végzettségű munkaerőhöz jussanak a cégek. Utóbbi érdekében a paktumiroda 150 munkaadói igényfelmérést végzett el és 43 vállalkozás által javasolt képzési igényt továbbított a megyei kormányhivatalnak - ismertette Pajna Zoltán.

A közgyűlési elnök elmondta azt is, a következő öt évben további 5,5 milliárd forintot biztosítanak a TOP Plusz program keretében bér- és képzési támogatásra azzal a kiemelt céllal, hogy minél több, jelenleg inaktív munkavállalót is bevonjanak a munkaerőpiacra. Felkutatásuk érdekében civil és szociális szervezetekkel, önkormányzatokkal, közfoglalkoztatásban részt vevőkkel veszik fel a kapcsolatot, s azt remélik, hogy a program eredményeként mintegy háromezerrel bővül a foglalkoztatásba bevontak száma Hajdú-Biharban - mondta Pajna Zoltán, megjegyezve, hogy ezt a törekvésüket segítik a megyei pályaorientációs állásbörzék is.

Korbeák György, az állásbörzéket szervező Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: első alkalommal szerveznek ilyen jellegű rendezvényeket a helyi munkáltatói és munkavállalói igények feltérképezésére. Hajdúsámson után Hajdúböszörményben, Berettyóújfaluban és Püspökladányban mutatkozik be együttesen több mint száz vállalkozás az érdeklődőknek.

A helyi kis- és középvállalkozások mellett bemutatják munkaerő-kínálatukat az elmúlt években a debreceni ipari parkokba települt külföldi multinacionális cégek is - tette hozzá az igazgató.

Fotó: Pajna Zoltán/Facebook

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!