2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Hasznos információkkal szolgálnak a légi fotók

Siklóernyős sárkányrepülővel fényképezik a Dráva-folyót és árterületét Vajszló környékén. A folyón nemrég levonult árhullám és a csapadékos idő miatt nagy területek kerültek víz alá, az erről készült fotók pedig hasznos információkkal szolgálnak a Dráva tervezett szabályozásáról és a tájhasználat átalakításáról.

A Dráván és a folyó árterületén az árvíz miatt kirajzolódtak az egykori medrek és az időszakosan vízzel borított földek. A levegőből jól látszanak a kritikus területek. A légi felvételek készítésében a Baranya Megyei Polgárőr szövetség siklóernyős sárkányrepülőjét használják a szakemberek. „A különlegesség a víz feletti repülésben annyi, hogy folyamatosan a pilótának résen kell lennie, leszállóhelyet kell keresni abban az esetben, hogyha az eszköz meghibásodna vagy leállna. Tehát a pilóta túl sokat nem tud gondolkodni abban az esetben, ha alacsonyan is és a víz felett repül” – mondta Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.


A fotók nem csak a vízügyi szakemberek munkáját segítik. „A légi fotózás tulajdonképpen a tervezést segítené, ami alapján majd aztán javaslatokat lehet tenni a földhasználók, illetve a földtulajdonosok felé, hogy hogyan alakítsák át a művelési szerkezetet és egy harmonikusabb tájhasználat alakulhasson ki” – fogalmazott Pálfai László, a Dráva Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Ormánság fejlesztését szolgáló Ős-Dráva program 2020-ig tart, és 23 milliárd forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Leállítja a magyar baloldal támogatását a Soros-hálózat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!