2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Három fővárosi kerületben indít jelöltet Magyar Péter pártja + videó

Erzsébetvárosban az a Lajos Béla indul, aki eddig a Színes Erzsébetváros Egyesület civil jelöltje volt. A Mandiner közben arról írta, a Bajnai Gordon-alapította szervezet több mint tízezer aktivistáját foghatják be Magyar Péter kampányába.

  • Három fővárosi kerületben indít jelöltet Magyar Péter pártja + videó

A 18. kerület mellett a 11. és a 7. kerületben is indít jelöltet Magyar Péter pártja - ez derült ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. Először a 18. kerületi jelölt, Balogh Balázs vette fel az ajánlóíveket, de sem róla, sem az újbudai aspiránsról, Orbán Árpád Istvánról nem lehet sokat tudni. Erzsébetvárosban azonban Lajos Béla indul polgármesterjelöltként a Tisza Párt színeiben, aki eddig viszont a Színes Erzsébetváros Egyesület civil jelöltje volt.

Közben a Bajnai Gordon-alapította szervezet több mint tízezer aktivistáját foghatják be Magyar Péter kampányába - erről már a Mandiner írt. A lap szerint Magyar már az orosházi fórumán megemlítette, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani. A Mandiner arra hívta fel a figyelmet: valószínűsíthető, hogy a szervezet azonos a Bajnai által alapított 20-K-22-vel, amely aktivistákat toborzott szavazat-számlálónak a 2022-es választásra.

A DK elnöke pedig közösségi oldalán írta le véleményét Magyar Péterről: Gyurcsány Ferenc anélkül, hogy konkrétan megemlítette volna Magyar nevét, azt írta, az ellenzéki oldalon nagy átrendeződés zajlik, és itt ér el támogatást egy olyan erő, amely szerinte nem is az ellenzéket képviseli. A DK-s politikus szerint a friss politikus közszereplései többek között gőgről, megbélyegzésről és indulatkeltésről szólnak.

Magyar Péter pár nappal ezelőtt tett megjegyzéseket a DK EP-képviselőjének külsejére: később a Tisza párt politikusa már szabadkozott és azt állította, hogy nem is Dobrev Klárát, hanem a választási plakátokat bírálta.

Az ilyen gyalázkodásnak, és az ilyen gyalázkodóknak nincs helye sem a magyar közéletben, sem pedig az európai közéletben. Elfogadhatatlan,hogy a Tisza párt alelnöke egy politikus külsejét kritizálja - jelentette ki a kormánypártok EP-képviselője.

Ez ötmillió magyar leány, asszony elleni durva támadás, a nők megalázásának különösen bunkó és szégyenteljes formája. Persze mondhatjuk, hogy legalább most nem használt diktafont és nadrágszíjat – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

A fideszes politikus hozzátette: kötelességünk kiállni egymásért, ha méltatlan támadás ér valakit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

A június elsejei Békemenet részleteit ismertették szerda délelőtt a szervezők. Az eseményen ott lesz a miniszterelnök is, aki beszédet mond majd. A sajtótájékoztatón ott volt kollégánk Marschal Gréta. Ő számolt be a részletekről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!