2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Hamis információk jelentek meg Ferenc pápa magyarországi látogatásáról

Ferenc pápa a tervek szerint találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel szeptemberi egynapos magyarországi látogatásán - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdán az MTI-vel.

  • Hamis információk jelentek meg Ferenc pápa magyarországi látogatásáról

Azt írták: Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.

A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel.

A püspöki konferencia sajnálatosnak tartja, hogy a pápa még szervezés alatt lévő magyarországi programjáról "hamis információk és téves értelmezések" jelentek meg a magyar és a nemzetközi médiumokban.

Nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából

- tudatták a közleményben.

Több magyar sajtóorgánumban az jelent meg, hogy Ferenc pápa nem akar találkozni a magyar állami vezetőkkel, lengyel sajtóértesülések szerint ennek hátterében a magyar kormány menekültpolitikája áll.

Ferenc pápa március 8-án Irakból Rómába tartó repülőútján közölte újságírókkal, hogy Magyarországra látogat, és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisén, az úgynevezett statio orbison.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!