2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Hamis ígérettel kampányol Dobrev Klára

Az előzetes becslések alapján nem várható sem az ellenzéki összefogás, sem pedig a DK előretörése a helyhatósági voksoláson, sőt Gyurcsányéknak láthatóan nem sikerült még az MSZP teljes háttérbe szorítását célzó terveit sem realizálnia. Ezért aztán a DK-t birtokló Gyurcsány család a politikai kudarcok elleplezésére egyre erőszakosabb hangnemet üt meg a kampányban és emellett sorozatban állnak elő a valóságtól és az önkormányzatiságtól egyaránt távol álló felelőtlen ígéretekkel - írja a Magyar Hírlap.

  • Hamis ígérettel kampányol Dobrev Klára

Gyurcsányné legutoljára például azt jelentette be, „személyesen garantálja, hogy az ellenzéki önkormányzatok közvetlenül az EU-nál tudnak majd pályázni a fejlesztési pénzekre.” Gyurcsányné kifejtette: amennyiben a Magyarország ellen folyamatban lévő hetes cikkely szerinti eljárás miatt hazánk támogatásoktól esne el, akkor ő azért fog dolgozni, hogy az EU a Magyarországnak szánt forrásokat rakja félre, és ezeknek a terhére nyissa meg az önkormányzatok és civil szervezetek számára a pályázás lehetőségét.

A Magyar Hírlapnak Nacsa Lőrinc, a KDNP frakció szóvivője a kormánypártok nevében elképesztő felelőtlenségnek nevezte azt, ahogy Gyurcsányné az „ellenzéki” önkormányzatoknak minden valóságalap nélkül közvetlen EU pályázati pénzeket ígér.

De képtelenség is az ígéret, hiszen a támogatások elosztásának a módjáról csak az Európai Tanács, az uniós tagállamok miniszterelnökeiből álló testület dönt és nem pedig az uniós parlament vagy a bizottság

– mondta a szóvivő, aki szerint Gyurcsányék személye a garancia arra, hogy semmi sem válhat valóra mindabból amit ígérgetnek.

Nacsa Lőrinc szerint döbbenetes, hogy Gyurcsányék már nem is titkolják, gőzerővel lobbiznak azért Brüsszelben, hogy feladják a nemzeti függetlenségünket. Hiszen Gyurcsányné az ígérete szerint azt szeretné, hogy magyar kézből Brüsszel bürokratáihoz kerüljön a Magyarországot megillető uniós források fölött való rendelkezési jog – mondta el a KDNP-s politikus, hozzátéve, hogy Gyurcsányék folyamatosan azon dolgoznak, hogy csökkenjen Magyarország függetlensége. Amikor kormányon voltak, akkor az IMF-nek és a külföldi tőkének szolgáltatták ki az országot, és most is a magyar érdekek ellen dolgoznak.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!