2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Operatív Törzs: Már zajlik a második gyorstesztelési kör

  • Operatív Törzs: Már zajlik a második gyorstesztelési kör

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, hogy a múlt héten lezárult a célzott gyorstesztelés első köre. Nagyobb részvételi arányra számított az Operatív Törzs - tette hozzá. 181 ezren tesztelték magukat, a pozitivitás csupán 2,44 százalék volt. A teljes arányra nézve csupán 1,6 százalék volt. 

A bölcsődei dolgozók 79 százaléka vett részt a tesztelésen, és 1,8 százalék lett pozitív. Az óvodai dolgozók 74 százaléka vett részt, és 2,3 százalék lett pozitív. Az általános iskolákban 73 százalékos volt a részvételi arány, 2,3 százalék lett pozitív - mondta György. A szociális intézményekben 3,73 százalékos volt a fertőzöttségi arány. A szakképző intézményekben 64 százalékos volt a részvétel, 2,6 százalékos fertőzöttségi arány volt. 

Már zajlik a második gyorstesztelési kör

Az egészségügyi dolgozók körében 1,6 százalékos pozitivitási arány volt. Akik pozitívak voltak, azok kötelesek voltak jelenteni a háziorvosnak a helyzetet - mondta György István. A gyorstesztelés második köre már zajlik, és aki még nem tette meg, éljen a lehetőséggel - tette hozzá. Senkit semmilyen hátrány nem érheti, aki nem vett részt a tesztelésen. 

György István közölte, hogy a következő körben az államigazgatási dolgozók célzott tesztelése is elindul majd. 

Müller Cecília: Köszönet a tesztelésben résztvevőknek

Müller Cecília országos tisztifőorvos is megköszönte az országos tesztelésben részt vevőknek a munkáját. Mindezeknek köszönhetően az elvégzett 181 ezer teszt beszámításra kerülnek az összes tesztszámba. Már több mint 1,8 millió tesztet végeztek el az országban.  

Müller Cecília elmondta, hogy hosszas munka eredményeként vonták be a PCR-tesztek mellett a gyorsteszteket is a tesztelésbe. 

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nagyon nagy fejlődés van a piacon a tesztek tekintetében is. Így olyan gyorsteszt is létezik, ami az influenza-vírust különíti el a koronavírustól.

Müller Cecília elmondta, hogy az igazolt fertőzöttek száma folyamatosan nőni fog akár a mai napon is, mivel most viszik be az országos tesztelési eredményeket.

Mindent meg kell tenni, hogy a fertőződést és a kórházba kerülést elkerüljük

Müller Cecília elmondta, hogy változatlanul magas az egészségügyi intézmények terheltsége. Az elmúlt 24 órában volt egy 27 éves áldozat is - tette hozzá. Mindent meg kell tenni, hogy a fertőződést és a kórházba kerülést elkerüljük - mondta Müller. 

A szennyvízmintákat tekintve Miskolcon csökkent, sok településen nem változott, míg Szombathelyen nőtt az örökítőanyag mennyisége - mondta Müller Cecília.

50 intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt

Hétfőn 50 rendőri intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt - mondta Kiss Róbert. 

Kiss Róbert elmondta, hogy négy üzletet zártak be hétfőn a rendőrök. Hétfőn egy ferencvárosi japán éttermet azért zárták be 30 napra, mert nem viseltek maszkot az eladók.

Kiss Róbert elmondta, hogy négy üzletet zártak be hétfőn a rendőrök. Hétfőn egy ferencvárosi japán éttermet azért zárták be 30 napra, mert nem viseltek maszkot az eladók.

Így kell adományokat gyűjteni

Az adománygyűjtést semmi sem akadályozza, a gyűjtést végző személyek viseljenek kesztyűt, fertőtlenítsenek és mossanak sokszor kezet - mondta kérdésre Müller Cecília. Az adományok felületén lévő koronavírus 48 óra után már nem fertőz, így azt követően szétoszthatóak. 

Az üzlet jellegéhez kapcsolódik az idősáv alkalmazása és nem a bent lévők számához, így a zöldséges és kisboltokban is alkalmazni kell a szabályokat - mondta kérdésre Kiss Róbert.

Így alakulnak a napok betegség esetén

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a tünetek megjenenését követően 3 napos tünetmentes időszak után 10 napot követően engedhetik vissza dolgozni az egészségügyi dolgozókat, de ezt követően is tesztelnek. Ha 21 nap eltelt és hol pozitív, hol negatív valaki, akkor is gyógyultnak tekintik. Ahol súlyosan zajlik a betegség, ott a kilinikus és a háziorvos állít ki gyógyult szakvéleményt. 

 

Cikkünk hamarosan frissül.

 

Kapcsolódó anyagok:

3951 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 154 beteg

Az oltóanyagokkal kapcsolatos álhírek veszélyeire figyelmeztetett a világ legnagyobb humanitárius hálózata

A fertőzöttek száma 63,2 millió, a halálos áldozatoké 1,46 millió a világon

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!