2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán + videó

Továbbra sem szólalnak meg Magyarék a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójának forrásáról.

  • Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán + videó

Miközben egyre dagad a Magyar Péter-féle Talpramagyarok.hu adatkezelési botránya, a mozgalom elérhetetlenné vált lapunk számára. Az esetről eddig annyit tudni, hogy Magyarék lényegében valótlanságokat tartalmazó adatkezelési tájékoztatót töltöttek fel a mozgalom honlapjára. Ezt maga Magyar Péter árulta el néhány napja, amikor is lapunk kérdésére elmondta, hogy egy másik szervezettől egyszerűen átvettek egy kitöltött tájékoztatót. 

Szó szerint így fogalmazott: „Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni.” Magyar a történéseket firtató újabb kérdésre megjegyezte azt is: „Valakitől kaptuk. Én kértem, hogy ne kelljen egy újat írnunk, mert nem volt elég időnk, amikor el kellett indítanunk az egyesületet, a pártot.”

A Magyar Nemzet ezután arról érdeklődött írásban a Talpramagyarok.hu-nál, hogy pontosan honnan, mely szervezettől vagy szervezetektől, illetve milyen körülmények között vették át a más adataival kitöltött formulát, ám eddig semmilyen választ nem kaptunk.

Tisztességtelenül járhattak el

Magyar Péterék több szabálytalanságot is elkövethettek azzal, hogy valahonnan gyakorlatilag lenyúltak egy kész adatkezelési tájékoztatót. Amint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke lapunk kérdésére korábban rámutatott: a Talpramagyarok.hu adatkezeleője mindazokkal szemben nem járt el tisztességesen és jogszerűen, akik a honlapon esetleg hozzájárulásukat adták az adatkezeléshez, amennyiben a dokumentumban tényleg nem valós információk voltak megadva. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!