2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Hagyta magát megvesztegetni, most mehet a börtönbe

Nyolc évet is kaphat az a rendőr, aki vesztegetési pénzt fogadott el közlekedési bírság kiszabása helyett. A Fővárosi Főügyészség több egyenruhás ellen is vádemelést javasolt már a büntető törvénykönyv szigorítása óta.

Novemberben a II. kerületben, a Hidegkúti úton intézkedett a rendőr törzszászlós egy autó sofőrjével szemben. Az egyenruhás közlekedési bírság kiszabása helyett azonban inkább eltekintett volna a bírságtól több tízezer forinttért cserébe. Az intézkedésre a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálata alapján került sor.

A vizsgálatot a Nemzeti Védelmi Szolgálat véletlenszerűen végezte, az egyenruhás intézkedéséről pedig kép és hangfelvétel is készült. Ezek alapján az ügyészég kevesebb mint egy hónap alatt lezárta a nyomozást vádemelés javaslattal.

„A megalapozott gyanú szerint a rendőr törzszászlós az adott napon az éjszakai órákban szolgálatot irányító parancsnokként teljesített szolgálatot Budapest II. kerületében, amikor intézkedést kezdeményezett a gépkocsi sofőrjével szemben. Közlekedési szabálysértést kezdeményezett vele szemben, ennek ellenére bírság kiszabásától és szabálysértési feljelentés megtételétől ötvenezer forint ellenében eltekintett” – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.


A Fővárosi Főügyészség több hasonló ügyben javasolt vádemelést a Btk. július 1-jei szigorítása óta. Amennyiben bebizonyosodik az egyenruhás felelőssége, tettéért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyben kerestük a ORFK-t is, ott későbbre ígértek tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!