2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

14°

Gyurcsány volt sógora: hazugság az egész + Videó

2012. április 29., vasárnap 12:32, frissítve: vasárnap 19:07

Törzsanyagként használta fel rokona szakdolgozatát Gyurcsány Ferenc saját diplomamunkájához – ez állapítható meg a Célpont által megszerzett bírálatból. Gyurcsányt cáfolja a volt feleség családja is: sosem voltak a házban borászati prospektusok, beszámolók, csak a volt sógor szakdolgozata.

Gyurcsány Ferenc tegnapi Facebook-bejegyzésében azt állította, 1984-ben azért a Balaton-felvidék szőlészetéről és borászatáról írt szakdolgozatot, mert akkori felesége szüleinek balatonfüredi családi házában sok anyagot talált a környék szőlészetéről és borászatáról. A Célpontnak Gyurcsány Ferenc volt sógora azt mondta, a család sohasem foglalkozott sem szőlészettel, sem borászattal, ezért soha nem volt a házban semmilyen – Gyurcsány Ferenc által említett – prospektus vagy beszámoló.

„Hazugság az egész, mert nem voltak szakkönyvek, nem volt se szőlőnk, semmink. Azt, hogy én ebből írtam, az egy dolog, de hogy ott egy darab szakanyagot nem talált hozzá, az biztos. Sem szőlészettel, sem borászattal kapcsolatban. Nem találhatott, mert a család nem foglalkozott vele. Az, hogy én ebből írtam, az egy dolog, de ahhoz még anyagot sem találhatott ott, mert azt én nem ott írtam. Én akkor már nem is otthon laktam. Anyámnak egy példányt adtam belőle. Az ott volt a családi házban, a polcon. Az összes többi hazugság” – jelentette ki a Célpontnak Gyurcsány Ferenc volt sógora, Rozs Szabolcs.

Gyurcsány nem emlékszik pontosan, milyen forrásokból dolgozott, de szerinte ha olvasta a sógora dolgozatát, akkor biztos felhasználta. A Célpont birtokába került szakdolgozati bírálat alapján egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc sógora diplomamunkáját használta fel törzsanyagként.

A Célpont különkiadásában 19:30-kor bemutatjuk azt a szakdolgozati bírálatot, amely egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány Ferenc és volt sógora diplomamunkájában számos egyező rész volt.

Forrás: Hír TV