2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

A cipész szerencséje

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gyurcsány újra szervezkedik

„Feri mindenkire kiveti a hálóját, létre akarja hozni dédelgetett álmát, a 2010 előtti MSZP–SZDSZ-koalíció másolatát”

  • Gyurcsány újra szervezkedik

A mély apátiába zuhant magyar baloldal már a május 1-jét sem ünnepli meg a Városligetben, a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc viszont már a jövőt építi, az új SZDSZ-szel keresi a hatalomszerzés lehetőségeit.

„Fekete-Győr András az utcán kapott eligazítást Gyurcsány Ferenctől. A képek tanúsága szerint jó diák módjára hallgatta végig a baloldal vezérének útmutatásait a momentumos frakcióvezető” – számolt be a történtekről Deák Dániel politológus közösségi oldalán. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint vélhetően azért találkoztak egy parkban, mert így igyekeztek elkerülni azt, hogy kölcsönösen felvegyék hangfelvevővel mindazt, amiről beszélnek. Deák megjegyezte: úgy hallani, Gyurcsány létre akarja hozni régóta dédelgetett álmát, a 2010 előtti MSZP–SZDSZ-koalíció másolatát, a DK–Momentum-koalíciót.

Így akar ismét miniszterelnök lenni. Ennek érdekében már bedarálta vagy meggyengítette a Jobbikot, az LMP-t és az MSZP-t is, így ők már nem lesznek tényezők. Most felkészül a Momentum… A politikai elemző posztja mellé egy fényképpel illusztrált kommentet is fűzött, a fotón Gyurcsány még miniszterelnökként az SZDSZ akkori elnökével, Kuncze Gáborral látható. „Régi idők nosztalgiája: Gyurcsány akar egy SZDSZ-hez hasonló pártot maga mellé, amelyre azok az ellenzékiek szavaznak, akik őt nem kedvelik, majd a választások után összefog velük” – fogalmazott Deák.

Miközben a politikai elemző szerint „Feri mindenkire kiveti a hálóját”, tehát nem a választási kudarcon siránkozik, addig az ellenzéki pártok apátiáját jól mutatja, hogy a Momentum, az MSZP és a Demokratikus Koalíció nem tart központi rendezvényt május 1-jén. Bár korábban hagyománynak volt tekinthető, hogy a Magyar Szocialista Párt a munka ünnepén a Városligetben ünnepel, idén nem tartanak központi rendezvényt – közölte az Atv.hu megkeresésére a párt sajtóosztálya.

Az LMP egykori társelnöke, Hadházy Ákos Facebook-oldalán kritizálta az LMP leendő frakcióvezetőjét, Ungár Pétert, amiért a párt ifjúsági szervezete Szombathelyre szervezett „kocsmázást” Ungár Péterrel a választások után. Ungár ugyancsak a közösségi médiában reflektált: „Hadházy Ákos most éppen azt veti a szememre, hogy olyan eseményeken veszek részt, ahol vidéki kocsmákban megkérdezzük az egyébként nem csak fiatalokból álló résztvevőktől, hogy szerintük miért vertek el minket úgy, mint jég a határt. Mivel elég egyértelműnek tűnik, hogy a negyedik kétharmad még ki sem hűlt teteme mellett bennem több a kérdés, míg képviselőtársamban sokkal több a válasz, így ezért megpróbálom néhány kérdéssel mederbe terelni a beszélgetésünket” – írta a zöldpolitikus a parlamenti helyett az utcai politizálást favorizáló zuglói országgyűlési képviselőnek. Felvetette: „Mit lehet remélni attól a politikától, aminek az a fő mondanivalója, hogy a kormányváltás teljesen esélytelen?”

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!