2021. április 22.,
csütörtök, Csilla, Noémi napja

Gyurcsány szerint a szeretet jegyében kellene politizálni, de Vidnyánszky esetében nem hátrál

Magyar Nemzet

2020. október 27., kedd 10:57

„Miért bántjuk őt emberként és miért nem csak a szakmai teljesítményét vesszük górcső alá?” – tette fel a költői kérdést Gyurcsány Ferenc Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában, és azt is hozzátette, „a nap végén együtt kell élnünk ebben az országban.”

Rónai Egon műsorvezető erre szembesítette korábbi kijelentésével a DK vezérét, miszerint a kormánypárti képviselők „minden értelemben földönfutók lesznek.” Emiatt Gyurcsány Ferenc viszont nem kért bocsánatot. Szerinte ehhez az Orbán-kormány „cudar világot teremtett”. A DK elnöke azt ugyanakkor elismerte, hogy korábban Jakab Péter provokatív céllal vitt burgonyát a parlamentbe.

„A Gyurcsány-jelenség létezik Magyarországon” – jelentette ki a pártvezér. Szerinte „nagyon végletes megítélések tárgya” az ő képviselete a politikában.

Szóba került a 2018-as parlamenti választás elbukása is: a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy emlékszik-e arra az estére. Gyurcsány Ferenc erre magát csendes embernek nevezte, és olyannak, aki inkább kérdez, mint válaszol. Azt is elmondta, hogy egy nagy gyűjtőpártot kíván létrehozni a többi baloldali párttal karöltve, „szeretettel.”

ATV alapján Magyar Nemzet