2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gyurcsány múzeumba küldené Orbán Viktort

Hátizsákja mellé, múzeumba küldené Gyurcsány Ferenc Orbán Viktort. A DK elnöke Budapesten tartotta európai parlamenti kampánynyitó nagygyűlését. A volt kormányfő tisztességes politikusokat szeretne és olyan Európai Uniót, amely nem tűri, hogy egy tagállamban kötelezővé tegyék az erkölcs és a hittan oktatását.

„Múlt héten kisebbségben maradtunk. Legyőzhetnek bennünket, de le nem törhetnek.” Gyurcsány Ferenc beszéde elején elismerte választási vereségét, de azt mondta: pártja nem változtat álláspontján és az Orbán Viktort kritizáló stílus is marad. „Nem tagadjuk, hogy az a célunk, hogy mindezt a múzeumba küldjük. Múzeumba egy olyan hátizsákkal, amelyben benne van általunk soha el nem fogadott alaptörvénye, benne van önkénye” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

A DK elnöke a kormány külpolitikáját és a keleti nyitást károsnak nevezte. „Nem az a bajom Európával hogy túl erős, éppen ellenkezőleg: túl gyenge. Eltűri, hogy Európa e fura szegletében új, Putyinnal rokonszenvező politikusok jelenjenek meg és tartsák önkényuralom alatt a szabadságra vágyó sokaságot” – mondta.

A listavezető megreformálná az Európai Uniót: kampánybeszédében nyugati fizetéseket ígért, és Európai egyesült államokról vizionált, amely nem engedné az erkölcstan és hittan kötelező oktatását, és elszámoltatná a korrupt politikusokat. „Azt látjuk, hogy a kormány politikusait védi az ügyészség. Nem számon kérni, hanem menteni akar. Azt szeretnénk, hogy olyan korrupcióellenes európai ügyészség jöjjön létre, amely automatikusan magához vonzza minden tagállamában a politikához kötődő korrupciós bűncselekményeket” – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt: ő Orbán Viktorral ellentétben nem harcolni akar Brüsszellel, hanem partnereket szerezve próbálná meggyőzni az uniós politikusokat.

A nagygyűlés után a politikusok a Szabadság térre mentek, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékműnél Gyurcsány Ferenc arra buzdította a tiltakozó civileket, hogy ne hagyjanak fel a demonstrációval, és ha kell, továbbra is bontsák le területet körbevevő kordont.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!