2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gyurcsány még Niedermüllert is felülmúlta, amikor a keresztényeken gúnyolódott

A keresztény embereken gúnyolódott Gyurcsány Ferenc, amikor újságírók Niedermüller Péter botrányos és sértő kijelentéséről kérdezték. A VII. kerület DK-s polgármestere korábban „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. Csütörtökön több ezer ember követelte Erzsébetvárosban a polgármester távozását, aki világossá tette, hogy nem kér bocsánatot, ugyanis szerinte ő senkit sem bántott meg.

  • Gyurcsány még Niedermüllert is felülmúlta, amikor a keresztényeken gúnyolódott

 

Senkit, de senkit, de senkit semmilyen formában nem aláztam meg, nem is volt ez a szándékom, erről szó nincs - így magyarázkodott a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere, amiért az ATV-ben rémisztő képződménynek nevezte a keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Niedermüller szerint ő senkit sem bántott meg, bár miközben az ATV-nek nyilatkozott, több ezer ember tüntetett ellene az erzsébetvárosi városháza előtt.

Közben ugyancsak csütörtökön a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lepte meg ajándékkal VII. kerület DK-s polgármesterét.

Egy döglött patkányt vittek ajándékba Niedermüller Péternek.

Gyurcsány Ferenc egyetért pártásával. A pártelnök pénteken, a fővárosi Bibó István szobornál tartott rendezvényen még Niedermüller Pétert is felülmúlta, amikor a témában feltett kérdésekre adott válaszában a keresztényeken gúnyolódott.

Keresztény barátaimnak azt javasolnám megfontolásra, hogyha úgy gondolják, hogy Péter testvérük eltévedt, akkor döglött patkányok helyett inkább imádkozzanak Péter testvérért és ezzel segítsék őt visszatérni a nyájhoz, hogyha úgy gondolják, hogy eltévedt.

A Pérbeszéd minden kirekesztő politikát elítél, csak Niedermüller Péter szavait nem.

Elítéljük az összes kirekesztő politikát, Niedermüller Péter éppen a kirekesztő politikai a gyűlöletpolitika ellen szólalt fel, ott voltam, értettem a gondolatmenetet, szerintem mások is értették. Tehát az, hogy egy Bayer Zsolt által vezetett műbalhét szervez a Fidesz, azt ne kelljen már komolyan vennünk – jelentette ki Tordai Bence.

A Jobbik viszont elhatárolódik a Gyurcsány-párti polgármester szavaitól.

Ilyen kijelentések után Niedermüller Péternek nincs helye a hazai közéletben

– mondta Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Niedermüller Péter kijelentése gyűlöletkeltő és nyíltan uszító

– erről már a Fidelitas elnöke beszélt.

Illés Boglárka azt mondta, a máskor hangos jogvédő szervezetek hallgatnak az ügyben, ezért személyesen kér állásfoglalást a Helsinki Bizottságtól. A politikus szerint Niedermüller Péternek nincs helye a politikában.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ

Több ezren tüntettek az erzsébetvárosi polgármester kijelentése ellen

Bayer Zsolt beszéde a Niedermüller Péter elleni tüntetésen

BRFK: Elfogták az erzsébetvárosi tüntetés szervezőjét megütő férfit

Továbbra sem kér bocsánatot Niedermüller

Fidelitas: Niedermüller Péternek nincs helye a politikában

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!