2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

A botrányos zuglói parkolási szerződés felmondását blokkoló XIV. kerületi jegyző ezer szállal — és milliókkal — kötődik a bukott baloldalhoz. Papp Imre, Karácsony Gergely polgármesterhez hasonlóan hű kiszolgálója volt a Gyurcsány-kormányoknak, és később is tanácsokat adott az MSZP-nek.

  • Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

A botrányos, Zuglónak milliárdos veszteséget okozó fizetőparkolási szerződés felmondását blokkoló Papp Imre államtitkárként két Gyurcsány-kormányt is kiszolgált, most pedig Karácsony Gergely – aki szintén kiszolgálta a Gyurcsány-kabinetet – döntéseihez adja jegyzőként a jogi hátteret.

Az alkotmányjogász Papp Imre, mielőtt Zuglóban a törvényesség őreként lépett fel, 2002 és 2006 között az Igaz­ságügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt, majd 2006–2009 között az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkáraként folytatta karrierjét.

Az sem mellékes, hogy amikor a későbbi XIV. kerületi jegyző helyettes államtitkárából államtitkár lett 2006-ban, 2 074 468 forint szabadságmegváltást vett fel. Papp Imre a szocialisták 2010-es országgyűlési bukása után is jó kapcsolatban maradt a baloldallal. A 168 Óra korábbi cikke szerint az MSZP-frakció 2017-ben a képviselőcsoportok támogatásából hatmillió forintot juttatott Papp Imrének a Lex Alap Bt.-vel kötött tanácsadói szerződéssel. A betéti társaságnak aktuálpolitikai és szociálpolitikai kérdésekben kellett tanácsokat adnia.

A közigazgatási, egyetemi, tudományos és tanácsadói pályafutása után Papp Imre tavaly szeptember 11. óta tölti be a jegyzői posztot Zuglóban. A XIV. kerület tavaly kinevezett közigazgatási vezetője a pazarló, az MSZP által erőltetett parkolási szerződés felmondása kapcsán azonnal szembeszállt a képviselő-testület döntésével. Papp Imre múlt héten azt írta jelentésében a zuglói lakosoknak napi egymillió forint veszteséget okozó szerződésekről, hogy a felmondásuk súlyos, kirívó nagyságrendű kártalanítási és kártérítési kötelezettséget jelent, sőt közbeszerzési bírság megfizetését is eredményezheti.

A jegyző azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy a május 13-i, Zuglónak két év alatt egymilliárd forint veszteséget okozó szerződések felmondásáról szóló határozatát vonja vissza.

Mint beszámoltunk róla, múlt hét hétfőn fogadta el a zuglói képviselő-testület többsége a Fidesz javaslatait, amelyek szerint azonnali hatállyal mondják fel a botrányos parkolási szerződéseket, és a kerület lakosainak legyen ingyenes a parkolás Zugló teljes területén. Egy nappal később viszont törvényességi kifogást nyújtott be Zugló jegyzője.

A Fidesz szerint Karácsony Gergely azért trükközik, hogy ne kelljen a parkolási szerződést felmondania. Az üzemeltetővel kötött megállapodás július 9-ig szól, de lejártáig több tízmillió forint veszteség éri a kerületet.

Karácsony Gergely is maradéktalanul kiszolgálta a Gyurcsány-érát. Zugló jelenlegi polgármestere 2006–2009 között a Miniszterelnöki Hivataltól több mint 21 millió forint megbízást kapott családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül. Mindeközben Karácsony a Medián kutatási igazgatója is volt, amely cég szintén a Miniszterelnöki Hivataltól kapta a legtöbb megbízást, több mint hétszázmillió forintot.

Patkányozás után csótányok

Karácsony Gergely ismét bohócot csinált magából, nem tudja megkülönböztetni a csótányt a patkánytól, a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának ülésén ugyanis nem volt patkányirtással kapcsolatos napirend – nyilatkozta tegnap a testület alelnöke, Bácskai János (Fidesz–KDNP) IX. kerületi polgármester. Bácskai János arra reagált, hogy Karácsony Gergely, a bizottság tagja arról beszélt: szerinte a testület tegnapi ülésén kiderült, 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte Budapest patkány- és csótánymentes állapotának fenntartását. A fővárosi bizottság alelnöke emlékeztetett arra is, hogy az országos tiszti főorvos arról adott a napokban tájékoztatást, hogy az intenzív patkányirtás a tervezett ütemben halad. Ami Karácsony csótányozását illeti, a főváros tájékoztatása szerint csak a saját intézményeikben foglalkoznak a kellemetlen rovarok irtásával, ezekről a helyekről panasz nem érkezett. A főváros szerint Karácsony a zuglói intézmények csótánymentességéért felel, ezenkívül önkormányzatának nincs feladata ezekkel a rovarokkal.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!