2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Gyurcsány a börtön kapujában

2021. március 12., péntek 08:14

Czeglédy magabiztos, főnöke és mentora úton-útfélen kiáll mellette, biztosítja támogatásáról - írja a Mandineren Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese.

Sokakat joggal háborít fel az utóbbi időben a Czeglédy-ügy. A baloldal hat és fél milliárd forintos költségvetési csalással vádolt, korábban már csalás és magánokirat-hamisítás miatt elítélt házi ügyvédje nemhogy meghúzná magát a jelenlegi helyzetben, jó pénzért dolgozik a fővárosi, DK-s vezetésű önkormányzatoknak és nem kizárt, hogy a jövő évi országgyűlési választásokon is képviselőjelöltként találkozhatunk majd a nevével. Czeglédy magabiztos, főnöke és mentora az „Elvtárs, segítsd a lebukottakat” szlogent szem előtt tartó Gyurcsány Ferenc úton-útfélen kiáll mellette, biztosítja támogatásáról.

Azonban nem Czeglédy az első vádlott, akit Gyurcsány látványosan támogat. A sukorói telekcsere kapcsán 2017-ben börtönbüntetésre ítélt Tátrai Miklós volt MNV-főigazgatót és a társaság korábbi értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot is keblére ölelte. Császyt egészen a börtönkapuig kísérte, Tátrai bevonulása kapcsán pedig azt írta közösségi oldalán:

„Ma reggel Tátrai Miklós börtönbe vonul. Helyettem.”

Gyurcsánynak ebben az esetben teljesen igaza volt. Valóban helyette mentek börtönbe az MNV volt vezetői. Tátrai és Császy nem árulta el őt, és most Czeglédyvel szemben is ez a követelmény.

Pedig biztosan sokat tud annak Gyurcsány-családnak a pénzügyeiről, amelytől többször is kapott kölcsönt.

Ezért kap folyamatosan busás megbízásokat a fővárosi DK-s polgármesterektől, és ezért dobták be a joggal való visszaélés fényes példáját nyújtva a 2018-as országgyűlési, majd a 2019-es EP -választáson is jelöltnek, a mentelmi jog mögé bújtatva őt.

Czeglédynek nyilván hallgatnia kell majd, amikor beszélnie kellen és szó nélkül bemasíroznia a börtönbe, ha úgy alakul majd az ítélet. Ezeknek az embereknek az „omerta”, a hallgatás törvénye jut. Gyurcsányék mindenesetre addig is bármit megtesznek azért, hogy akadályozzák a büntetőper tárgyalását.

Pedig ha a volt miniszterelnököt valóban érdekelné a „közpénz-lopás”, akkor nem védené Czeglédyt. Hiszen ahogy egy február végi Facebook- bejegyzésben írta: „Aki kivesz egy fillért is ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment. És csak azok akarjanak velünk kormányozni, akik nem akarják meglopni az édesanyámat és a hozzá hasonlókat. Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak.”

Ezek után kíváncsian várjuk, vajon Gyurcsány mit fog majd tenni Czeglédy esetében: elkíséri vagy üldözni fogja a börtön bejáratáig?

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese

Mandiner