2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

György László: A Tanítsunk Magyarországért programnak is működnie kell!

A kormány álláspontja az, hogy a koronavírus-járvány második hullámában Magyarországnak, és így a Tanítsunk Magyarországért elnevezésű mentorprogramnak is működnie kell - hangoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.

  • György László: A Tanítsunk Magyarországért programnak is működnie kell!

  György László azt mondta, minden szükséges intézkedést megtettek, hogy szavatolni tudják a résztvevők biztonságát.

Ebben a félévben 580 mentorjelölttel számoltak, ezzel szemben 650-en jelentkeztek az érintett egyetemekről.

Ősztől 377 mentor foglalkozik 1639 hetedik és nyolcadik osztályos általános iskolás mentorálttal ötvennyolc olyan kistelepülésen, amely távol esik a munkahelyektől és a tanulási lehetőségektől - közölte az államtitkár.

A jelenlegi helyzetben minden mentort tesztelnek a koronavírusra. Csak ennek negatív eredménye esetén kezdheti meg a tevékenységét az egyetemista.

Az összes mentor kézikönyvet kap, ebben hasznos tanácsokat gyűjtöttek össze a járvány idejére a protokollok betartására.

György László sikeresnek ítélte a tavaszi félévben alkalmazott távmentorálást. Akkor ugyanis nem volt lehetőség személyes találkozókra - jegyezte meg. Közölte, hogy a leghátrányosabb helyzetű településeken élő mentoráltak 90 százaléka rendelkezett a távoktatáshoz szükséges digitális eszközökkel. A többieknek 95 laptopot adnak át szeptember végén, hogy ők se maradjanak ki a programból, ha újra bevezetnék a távmentorálást.

Fentieken túl, minden mentor és mentorált maszkot, valamint kézfertőtlenítőt kap - sorolta az intézkedéseket az államtitkár.

A programot azért indították útjára 2018 novemberében, mert azokat a hátrányos kistelepülésen élő tanulókat is segíteni akarják, akik a munka- és a továbbtanulási lehetőségektől messze élnek, ugyanakkor céljuk, hogy az általános iskola elvégzése után továbbtanuljanak. Egy mentornak általában négy mentoráltja van.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!