2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

György István: Több mint 500 ezer oltás beadására van lehetőség a következő héten

Megkezdődött a védekezésben részt vevő rendvédelmi szervek oltása is - mondta György István az operatív törzs csütörtöki online sajtójájékoztatóján. A honvédség a saját oltópontjain végzi az oltásokat, míg a többiek a kórházi oltópontokon kapnak. Több mint 500 ezer oltás beadására van lehetőség a következő héten

  • György István: Több mint 500 ezer oltás beadására van lehetőség a következő héten

György István, az oltási munkacsoport vezetője arról beszélt, hogy a járvány harmadik hulláma gyors felszálló ágban van. Az oltási tervnek megfelelően zajlik az oltások beadása, és már az EU-ban a második helyen állunk az átoltottságot tekintve.

Február vége óta félmillió embert sikerült beoltani - tette hozzá. 

A következő napokban az idősek oltása folytatódik, vannak még olyan 80 év feletti regisztráltak, akik még nem kaptak oltást - mondta György.

A háziorvosoknak a legidősebbek oltásáról kell gondoskodniuk - tette hozzá.Minden eddiginál több vakcinát használnak fel a héten az idősek oltására, praxisonként 20-20 főt tudnak beoltani Astrazeneca-vakcinával. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer vakcinákkal oltják az időseket, a háziorvosok 24-24 főt küldhetnek.

A Moderna-vakcinával is folytatódik az oltások - mondta György. 

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!