2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gyopáros: a települési igényekhez igazodik a Magyar falu program

Az érintett települések igényeihez igazodik a Magyar falu program, amit mutat, hogy a csaknem 2900 ötezer lakos alatti település 92 százaléka már pályázott valamilyen fejlesztésre, és 55 százalékuk már nyert is - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Pásztón.

  • Gyopáros: a települési igényekhez igazodik a Magyar falu program

Gyopáros Alpár sajtótájékoztatóján közölte: a potenciális pályázók több mint fele elnyert legalább egy valamilyen fejlesztést. A kormány határozott célja, hogy a hosszú távra tervezett program segítségével ez minden érintett településen megtörténjen, elérve, hogy a népességet, különösen a fiatalokat a helyben maradásra ösztönözzék - tette hozzá.

A kormánybiztos ismertette, hogy a kormány decemberben fogadta el a programot a polgármesterekkel a támogatási célokról, az eljárásrendről folytatott egyeztetések alapján.

Három fő elemének egyike a mellékúthálózat-fejlesztési program, az állami tulajdonú, három-, négy- és ötszámjegyű utakat ezer kilométernyi szakaszon újítják fel, két év alatt, idén és jövőre 100 milliárd forintból.

A második a falusi csok, ennek keretében akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak gyermeket nevelő, illetve vállaló fiatalok használt ingatlanok vásárlásához, korszerűsítéséhez. A kormánybiztos hozzátette: a falusi csok újdonsága, hogy meglévő otthonok felújításához is igényelhetnek akár 5 millió forintos támogatást.

A harmadik elem a helyi életminőséget javító intézkedések, ebben a körben 18 olyan támogatási célt fogalmaztak meg, mint például intézmények fejlesztése, óvodák, orvosi rendelők, utak, járdák építése, felújítása, eszközök beszerzése vagy falubuszok beszerzése - sorolta.

Gyopáros Alpár közölte: minderre 150 milliárd hazai forrás jut, és emellett 108 milliárd forintos európai uniós áll még rendelkezésre bölcsődék fejlesztésére és csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására.

A kormánybiztos a térség polgármestereivel tartott találkozó utáni sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy Farkas Attila (Fidesz-KDNP), Pásztó polgármestere kiváló elképzelésekkel rendelkezik, nem véletlen, hogy a Nógrád megyei város idén mintegy félmilliárd forintnyi támogatást nyert el. Bízik benne, hogy október 13. után is vele folytathatják a munkát - tette hozzá.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke azt fogalmazta meg, hogy a kormány 41 milliárd forint TOP forrást adott a térségnek, ami fajlagosan, egy főre nézve a legmagasabb az országban, és ők ezzel a pénzzel jól sáfárkodtak.

Az elnök a választók támogatását kérte az önkormányzati választásra, mint mondta, Nógrád megye és Pásztó önkormányzata is azon van, hogy kiszolgálják, szolgálják az embereket.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!