2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

Gyöngyösi szerint soha nem is voltak nácik a Jobbikban

Méltatlan, hogy hét évvel ezelőtti parlamenti kijelentésével foglalkoznak – jelentette ki a Jobbik frakcióvezetője. Gyöngyösi Márton szerint soha nem is voltak nácik a pártban. Több ellenzéki politikus pedig úgy fogalmazott: a Jobbik jelentős változáson ment keresztül az elmúlt években.

  • Gyöngyösi szerint soha nem is voltak nácik a Jobbikban

Az LMP többször elmondta, hogy a listázást semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak.

Nem elfogadható a zsidók listázásáról szóló kijelentés – hangsúlyozta az LMP frakcióvezető-helyettese. Arra a kérdésre, miszerint ez hogyan befolyásolja a Jobbikkal való együttműködést, Schmuck Erzsébet azt mondta: a szövetségi politikáról a párt februári kongresszusán tárgyalnak majd. 

„Az LMP február közepén tartja a kongresszusát, ennek a kongresszusnak a napirendjén lesz az EP-választás, napirenden lesz a szövetségi politika, az LMP kongresszusa dönteni fog arról, hogy az LMP milyen módon és hogyan készül, indul az EP választáson” – nyilatkozta Schmuck.

Hódmezőváráshely polgármestere szerint az utóbbi években nagyot változott a Jobbik.

„Én nagyon örömmel üdvözöltem azt, hogy a Jobbik a múltjával ellentétben mindenféle rasszizmust és mindenféle szélsőségességet elítél, én azt gondolom, hogy ez az európai keresztény értékrend felé mutató irány” – mondta Schmuck.

Így vélekedik a Párbeszéd politikusa is: Hegyesi Beáta szerint a Jobbik egyre nyitottabb az ellenzéki választók felé.

 „A Jobbiknak is érdeke lesz egy idő után, hogyha látja ezt a nagy társadalmi ellenzék-felé fordulást, hogy azért ők is rendezzék a soraikat, és hogy azokat a személyeket - finoman fogalmazva perifériára tolják, akik a jelenlegi helyzetben nem túl szalonképesek a számukra” – véli Hegyesi Beáta, a Párbeszéd szakpolitikusa. 

„Soha nem is voltak nácik a pártban” – szögezte le a Jobbik frakcióvezetője. Gyöngyösi Márton szerint hét évvel ezelőtti kijelentése egy rosszul megfogalmazott mondat volt.

„Az ott valóban egy rosszul megfogalmazott mondat volt, amiért egyébként elnézést kértem, azóta több százszor elnézést kértem, és szerintem teljesen méltatlan az, hogy még hét évvel később is, amikor kiállok sajtótájékoztatót tartani, ezzel kell foglalkoznia bárkinek. Érdekes módon, az elmúlt években ez nem került elő, ezt Önök tudják miért került elő a sufniból.”

„Szerintünk minősíthetetlen” – fogalmazott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón úgy fogalmazott: már nemcsak arról van szó, hogy a baloldal, és Karácsony Gergely azokkal fog össze, akik olyan kijelentéseket tesznek, mint Gyöngyösi Márton, hanem ezek a pártok is átveszik a szélsőjobboldali retorikát.

„Eddig volt egyetértés a magyar politikában, hogy ez tűrhetetlen. 2013-ban olyan mondatok miatt, mint amiket most Karácsony Gergely mondott, mentünk ki tüntetni, a szocialistáktól, Bajnai Gordonon keresztül a Fideszig, és Rogán Antal frakció vezetőig.”

A tárcavezető hozzátette: általános egyetértés van abban, hogy ezek a szavak elfogadhatatlanok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!