2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Gulyás: Azonnal távoznia kellene a közéletből Karácsony Gergelynek

Hír TV

2019. február 8., péntek 13:36, frissítve: péntek 15:03

Azonnal távoznia kellene a közéletből Karácsony Gergelynek - így reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter Zugló polgármesterének kijelentésére, aki nem tartja nácizmusnak a zsidók listázását.

Gulyás Gergely szerint Karácsony Gergely teljesen átveszi a szélsőjobboldal gondolkodásmódját, ami elfogadhatatlan.

„2013-ban olyan mondatok miatt - mint amit most Karácsony Gergely mondott - mentünk ki tüntetni a szocialistáktól, Bajnai Gordonon át a Fideszig és Rogán Antal frakcióvezetőig. tehát egyetértés volt abban, hogy ezek a szavak elfogadhatatlanok. Most nem csupán arról van szó, hogy a baloldal összefog azokkal, akik ezt mondták, hanem ő maga is átveszi ezt a szélsőjobboldali retorikát és gondolkodásmódot. Sőt, ez nem csupán retorika, ez egy olyan, reményeink szerint réges-régen letűnt kornak a gondolati világa - és volt egyébként jogalkotási világa is - amiről szintén azt hittük, hogy a '90 utáni demokráciában közös pont az, hogy ezt elutasítjuk” – így Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely: A miniszterelnök évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet – tekintsék meg a Kormányinfó további témáit.