2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Gyöngyösi Márton verhetetlen, ha Izrael ostorozásáról van szó

Újabb, egészen dermesztő videofelvételt talált az Origo Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettesével-frakcióvezetőjével kapcsolatban. A jobbikos politikus közel két évvel zsidólistázós parlamenti felszólalása után egy palesztinok melletti szimpátiatüntetésen cionista terrorállamnak és agresszornak nevezte Izraelt, amely befolyása alatt tartja Nyugat-Európát és a nyugati médiát.

  • Gyöngyösi Márton verhetetlen, ha Izrael ostorozásáról van szó

Bár Gyöngyösi Mártonnak papírja van róla, hogy a világ hetedik legantiszemitább embere (Wiesenthal Központ, 2012), mostanában mégis úgy igyekszik mutatni magát, mint a legnagyobb européerek egyike. „A Jobbik sosem volt antiszemita párt” – állította mindenféle megingás nélkül a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese a Válasz Online-nak adott interjújában. Csakhogy ez konkrétan nem igaz: a Jobbiknál antiszemitább pártot képtelenség találni a rendszerváltás utáni Magyarország történetében, jegyzi meg az Origo. Ennek eklatáns példája volt, amikor 2012 novemberében Gyöngyösi felállt a magyar Országgyűlésben, és arról kezdett el beszélni, hogy ajánlatos lenne listázni a zsidó származású képviselőket. Bár most már rosszul megfogalmazott, szerencsétlen felszólalásként tekint korábbi megnyilvánulására, amit szerinte Vona Gábor erőltetett rá, azért fél évvel a beszéde után nemzetbiztonsági kockázatnak tartotta a zsidó embereket, és legszívesebben hadat üzent volna Izraelnek.

Most az Origo birtokába ismét egy olyan videofelvétel került, amely arról tanúskodik, hogy Gyöngyösi Márton verhetetlen, ha zsidózásról és Izrael ostorozásáról van szó.

Közel két évvel a zsidólistázós parlamenti felszólalás után, 2014 júliusában a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületének szervezésében tüntetést tartottak Palesztina mellett Budapesten. A demonstrálók között több, vezető jobbikos politikus megjelent, közöttük Gyöngyösi is, aki beszédet mondott a Hősök terén. „Nemcsak szolidaritást kell vállalnunk, hanem ki kell mondanunk, hogy elég volt az izraeli cionista terrorból, amely hetvenedik éve nyomja el a palesztin népet, és tagadja meg a legalapvetőbb emberi és egyetemes jogokat a palesztin néptől a saját, független hazától való jogtól. Ezt tagadja meg a palesztin terrorállam a palesztin néptől” – nagyjából ugyanazzal a fáradhatatlan lendülettel folytatta az Izrael elleni uszítást, mint ahogy két éve nekikezdett.

„Elég volt abból, hogy az őshonos palesztin népet a saját hazájából szorítja ki az izraeli agresszor és az izraeli terrorállam”

– fűzte hozzá indulatosan az elemében lévő politikus, aki a zsidó országot nemes egyszerűséggel terrorállamnak nevezte. Mondandójában kiemelte, hogy Gáza a világ legnagyobb szabadtéri börtöneként fungál, koncentrációs táborként működik, amely teljes blokád alatt van. „Faji alapon való megkülönböztetést alkalmaz Izrael állam a palesztin nép ellen” – következett a következő vádpont Gyöngyösitől, de a java még csak ezután következett. A Jobbik jelenlegi elnökhelyettese ugyanis mindenkinek nekiment, akinek csak lehetett: a Nyugatnak, a nemzetközi szervezeteknek és a sajtónak is:

„Fel kell emelnünk a hangunkat, akárcsak a nyugati kettős mérce ellen is, amely teljes közönnyel, teljes cinizmussal szemléli a közel-keleti eseményeket, és egyenlőségjelet tesz a megszálló és a megszállottak közé” – érkezett az újabb jelző Izraelre, mégpedig a megszálló. A jobbikos politikus egy fél pillanatra sem hagyta abba a támadást, és ugyanazzal a lendülettel megvádolta a teljes Nyugatot, hogy pénzzel és katonai eszközökkel támogatja a „terrorállamot”, és így a palesztint népirtást.

„Nemcsak szemet huny a terrorállam népirtó politikája felett, hanem erkölcsi, anyagi és katonai támogatást nyújt ahhoz, hogy Izrael állam a cionista propagandát és népirtást és vérontást véghez vigyen a palesztin néppel szemben”

– mondta, majd sorolta, miért is bűnrészes a kontinens nyugati fele: nukleáris fegyverarzenállal látják el Izraelt, amellyel a világ egyik legerősebb államává teszik. Gyöngyösi szerint nemcsak Nyugat-Európa politikai irányítása, hanem a média is cionista befolyás alatt áll.

„A cionista befolyás alatt álló nyugati média folyamatosan a cionista propagandát hangoztatja az egész világban”

– hangoztatta a százfős hallgatósága előtt. Felindultan kifogásolta, hogy az ok-okozati összefüggéseket teljes egészében elmismásolja „ez a cionista propaganda”, és palesztin-izraeli konfliktusról beszél. „Nincs izraeli-palesztin konfliktus, palesztin elnyomottak vannak, és egy cionista terrorállam van, amelyik elnyomja a palesztin népet” – egészítette ki a korábbiakat a jobbikos politikus. Izrael, Nyugat-Európa, a média után a magyar kormány és az ENSZ következett Gyöngyösi szitokmenetrendjében.

A magyar kormányt is szidta

„A nyugati média folyamatosan Izrael önvédelmi jogára hivatkozik, és a szabadságharcosokat folyamatosan terroristaként, Izraelt pedig a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának állítja be.

„Akinek ettől nem forr fel a vére, annak nem tudom, mitől forr fel!” – kürtölte világgá felháborodottan, mennyire nincs rendben ez az Izrael. Szerinte nemcsak a közel-keleti országgal, hanem a magyar kormánnyal is komoly problémák mutatkoznak, hiszen ők is a cionista propagandát terjesztik.

„És Magyarország kormánya, diplomáciája, külügyminisztériuma is ugyanezt a cionista propagandát nyomja nap mint nap a médián keresztül”

– megállapítását hangos fújolás követte.

Gyöngyösi ezután a nemzetközi szervezeteknek is nekiment. „Ugyanis teljesen gyalázatos az, hogy az ENSZ hetvenedik éve nem tud érvényt szerezni a saját határozatainak. (…) Ezeknek az erőtlen intézményeknek kell végre megmutatniuk, hogy igenis van nemzetközi jog” – szögezte le.

(Forrás: Origo.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Kínától vett fel hitelt a magyar állam

Az egymilliárd eurós kínai hitellel a központi költségvetés devizaadósságának aránya megközelítette a kormány által deklarált 30 százalékos maximum célszintet.
Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

A mediterrán állam partjainál összeszedett bevándorlókat augusztustól az Albániával kötött egyezmény szerint őrzött táborokba szállítják. A Hír TV által megkérdezett olasz kormánypárti képviselők szerint a cél továbbra is az, hogy véget vessenek az Európát sújtó migrációnak. Ugyanakkor arra emlékeztetnek: ha nem fogadják be az érkezőket, Brüsszel megbünteti őket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!