2020. október 30.,
péntek, Alfonz napja

Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek

Hír TV

2019. február 25., hétfő 10:32, frissítve: hétfő 10:40

A Jobbik frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita, ezzel szemben ő maga szónokolt a párt 2013-as anticionista tüntetésén. A Jobbik jelenlegi frakcióvezetője egy korábbi interjúban nemkívánatosnak nevezte a zsidókat Magyarországon.

Válasz Online-nak nyilatkozta a múlt héten Gyöngyösi Márton, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita. 2012-ben azonban épp Gyöngyösi kérdőjelezte meg a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban. Az izraeli térhódításról beszélve pedig kijelentette, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon.

Gyöngyösi Márton 2013-ban a Jobbik külügyminiszter-jelöltjeként szónokolt a párt anticionista tüntetésén. Erdogan török miniszterelnököt dicsérte, amiért szembeszállt Izraellel.

„Ő tudja, hogy a cionizmus gátlástalan nyomulásával szemben csak az erő felmutatása hatásos, nem úgy, mint a mi vezetőink Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen, akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl”– hangzott el a beszédben, amelyben Gyöngyösi az izraeli országhódításról is beszélt.

„Kedves barátaim, az elmúlt hónapok eseményei leplezetlenül igazolják, hogy hazánk a cionizmus hódoltsági területe, a cionizmus kiszemelt gyarmata”– mondta. 

Ez a kijelentés az állítólagos izraeli-magyar kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatáról szóló hírhedt parlamenti felszólalás után néhány hónappal hangzott el.  A Jobbikban több antiszemita botrány robbant ki. Kulcsár Gergely volt parlamenti képviselő leköpte a budapesti holokauszt emlékművet, Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető-helyettes a „kiválasztott néphez” tartozó bűnözők kiváltságáról beszélt egy lakossági fórumon. Szávay István képviselőnek nemrég azért kellett lemondania, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Néhány hete napvilágra került egy videó Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol. Bencsik János képviselő pedig zsidó politikusokat listázott.