2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek

A Jobbik frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita, ezzel szemben ő maga szónokolt a párt 2013-as anticionista tüntetésén. A Jobbik jelenlegi frakcióvezetője egy korábbi interjúban nemkívánatosnak nevezte a zsidókat Magyarországon.

  • Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek

Válasz Online-nak nyilatkozta a múlt héten Gyöngyösi Márton, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita. 2012-ben azonban épp Gyöngyösi kérdőjelezte meg a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban. Az izraeli térhódításról beszélve pedig kijelentette, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon.

Gyöngyösi Márton 2013-ban a Jobbik külügyminiszter-jelöltjeként szónokolt a párt anticionista tüntetésén. Erdogan török miniszterelnököt dicsérte, amiért szembeszállt Izraellel.

„Ő tudja, hogy a cionizmus gátlástalan nyomulásával szemben csak az erő felmutatása hatásos, nem úgy, mint a mi vezetőink Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen, akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl”– hangzott el a beszédben, amelyben Gyöngyösi az izraeli országhódításról is beszélt.

„Kedves barátaim, az elmúlt hónapok eseményei leplezetlenül igazolják, hogy hazánk a cionizmus hódoltsági területe, a cionizmus kiszemelt gyarmata”– mondta. 

Ez a kijelentés az állítólagos izraeli-magyar kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatáról szóló hírhedt parlamenti felszólalás után néhány hónappal hangzott el.  A Jobbikban több antiszemita botrány robbant ki. Kulcsár Gergely volt parlamenti képviselő leköpte a budapesti holokauszt emlékművet, Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető-helyettes a „kiválasztott néphez” tartozó bűnözők kiváltságáról beszélt egy lakossági fórumon. Szávay István képviselőnek nemrég azért kellett lemondania, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Néhány hete napvilágra került egy videó Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol. Bencsik János képviselő pedig zsidó politikusokat listázott. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!