2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek

A Jobbik frakcióvezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita, ezzel szemben ő maga szónokolt a párt 2013-as anticionista tüntetésén. A Jobbik jelenlegi frakcióvezetője egy korábbi interjúban nemkívánatosnak nevezte a zsidókat Magyarországon.

  • Cáfolják Gyöngyösi Mártont az archív felvételek

Válasz Online-nak nyilatkozta a múlt héten Gyöngyösi Márton, hogy a Jobbik sosem volt antiszemita. 2012-ben azonban épp Gyöngyösi kérdőjelezte meg a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban. Az izraeli térhódításról beszélve pedig kijelentette, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon.

Gyöngyösi Márton 2013-ban a Jobbik külügyminiszter-jelöltjeként szónokolt a párt anticionista tüntetésén. Erdogan török miniszterelnököt dicsérte, amiért szembeszállt Izraellel.

„Ő tudja, hogy a cionizmus gátlástalan nyomulásával szemben csak az erő felmutatása hatásos, nem úgy, mint a mi vezetőink Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen, akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl”– hangzott el a beszédben, amelyben Gyöngyösi az izraeli országhódításról is beszélt.

„Kedves barátaim, az elmúlt hónapok eseményei leplezetlenül igazolják, hogy hazánk a cionizmus hódoltsági területe, a cionizmus kiszemelt gyarmata”– mondta. 

Ez a kijelentés az állítólagos izraeli-magyar kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatáról szóló hírhedt parlamenti felszólalás után néhány hónappal hangzott el.  A Jobbikban több antiszemita botrány robbant ki. Kulcsár Gergely volt parlamenti képviselő leköpte a budapesti holokauszt emlékművet, Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető-helyettes a „kiválasztott néphez” tartozó bűnözők kiváltságáról beszélt egy lakossági fórumon. Szávay István képviselőnek nemrég azért kellett lemondania, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Néhány hete napvilágra került egy videó Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol. Bencsik János képviselő pedig zsidó politikusokat listázott. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!