2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Gyilkossági kísérlet egy pizzaszeletért

A vád szerint a 25 éves férfi nem tudta kifizetni a megvásárolni kívánt pizza szeletet, majd ezután még az üzlet alkalmazottját is megtámadta, egy késsel a sértett nyaka felé szúrt; a súlyos, életveszélyes sérülés elmaradása kizárólag a sértett ellenállásának volt köszönhető.

  • Gyilkossági kísérlet egy pizzaszeletért

A vádirat szerint a vádlott 2019. június 5-én éjjel ittas állapotban bement a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtérnél található üzletbe, hogy pizzát vegyen magának. Az üzlet néhány négyzetméter alapterületű vendégterét egy üveges kínálópult választotta el a konyharésztől.

Az üzlet alkalmazottja - aki az ügy sértettje - kiszolgálta a vádlottat, aki kifizette a megvásárolt pizza szeleteket, majd kiment és az utcán elfogyasztotta azokat.

Kis idő múlva visszatért az üzletbe és kért egy újabb pizza szeletet, amelyet a sértett az üveges pult tetejére tett. A vádlott elővette a pénztárcáját, hogy fizessen, azonban abban nem volt készpénz. Ezután a zsebeiben keresgélt, és közben azt is felvetette, hogy a sértett csapta be őt az előző vásárlásakor. A sértett ez ellen tiltakozott, és felajánlotta, hogy a vádlott visszanézheti a kamerafelvételeket is.

A vádlott ezután közölte, hogy mégsem kéri a pizza szeletet, majd a kezeit zsebre tette. A kínálópult mellett álló sértett oldalra fordult, hogy visszategye a pizza szeletet a helyére. A vádlott ekkor azonban hirtelen odalépett hozzá, elővett a nadrágzsebéből egy zsebkést, és azzal a sértett nyaka felé szúrt. A sértett próbálta a váratlan támadást kivédeni és kissé elhajolt, miközben ráfogott a vádlott kést tartó kezére. A testi erőfölényben lévő sértettnek végül sikerült eltolni magától a támadóját, aki kiszabadult a sértett fogásából és kiszaladt az üzletből.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán egy metszett sebzést szenvedett el, azonban a támadás módjára, eszközére, illetve erejére figyelemmel, a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés veszélye is fennállt. A súlyosabb sérülés elmaradása annak köszönhető, hogy a sértett ellenállt.

A Fővárosi Főügyészség a 25 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

 HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!