2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Gyengülő baloldal, erősödő Zöldek, hatalmas Fidesz győzelem

Nagyot gyengültek a szociáldemokraták és a Néppárt, megsemmisült az LMP, a Fidesz pedig története legjobb eredményét érte el - értékelték politológusok és újságírók, a magyar és európai pártok vasárnapi teljesítményét. A Nézőpont Intézet szerint Orbán Viktor és szövetségesei fontos pozícióba kerültek a Néppárton belül, nélkülük a frakciócsalád akár el is veszítheti vezető szerepét.

  • Gyengülő baloldal, erősödő Zöldek, hatalmas Fidesz győzelem

A francia, a német, a brit és az olasz baloldal rossz szereplése miatt harminchét mandátummal kevesebbet szereztek a választáson az európai szociáldemokraták, mint öt évvel ezelőtt, ennek ellenére nem értek el rossz eredményt a Policy Solution igazgatója szerint.

Alulteljesítettek az újbaloldali pártok is a Mérce.hu főszerkesztő-helyettese szerint. Diószegi Horváth Nóra azt mondta, azért alakult ki ez a helyzet, mert Európában elaprózódott a baloldal. A szakértő szerint viszont a Zöld pártok, a katasztrofálisan teljesítő LMP-n kívül megerősödtek Európában.

A liberális szavazókat képviselő Momentum viszont meglepetésre jól szerepelt, országosan ugyanakkor tíz százalék alatt teljesítettek. Erről már Tóth Csaba a Republikon Intézet stratégiai igazgatója beszélt. Ezt a közvéleménykutatók sem látták előre.

A Fidesz kapcsán sem volt meglepetés az, hogy hatalmas győzelmet aratott.

Története legjobb eredményét érte el a Fidesz azzal, hogy több mint egymillió nyolcszázezer szavazatot szerzett - értékelte a kormánypárt teljesítményét Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Csoport vezérigazgatója azt mondta, a Fidesz adja az Európai Néppárt frakciójának nyolc százalékát, amivel már stratégiai döntéseket is befolyásolhat. A magyar képviseletet és a Fidesz erejét az is fokozza az Európai Parlamentben, hogy az RMDSZ két képviselőt küldhet Brüsszelbe - tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!