2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Demeter Mártát

Hír TV

2019. augusztus 23., péntek 11:35

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Demeter Mártát, az LMP országgyűlési képviselőjét hivatali visszaélés miatt; a képviselő nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen - közölte az ügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat közösségi oldalán közzétette.

A bejegyzésben azt írta, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Az ügyészség szerint amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta, törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát - Polt Péter legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés a július 12-én függesztette fel.

Costopulos Orestis főügyészhelyettes a Hír TV-nek azt mondta: a hivatali visszaélés büntetési tétele akár 3 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

MTI