2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

Gyanús kapszulák a Cozma-gyilkosság egyik vádlottjánál

Feltehetően multivitaminokat találtak gyanúsnak a rendőrök a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban indult garázdasági per tárgyalásán az egyik vádlottnál. A férfit előállították. A tárgyaláson az ügyészség súlyosabb büntetést kért a vádlottakra az elsőfokú ítéletnél, a vád szerint a banda azért ment aznap este a veszprémi lokálba, hogy verekedjen. A garázdaság ügyét elkülönítették az emberölési ügytől, ebben már korábban megszületett a jogerős ítélet.

Váratlan rendőri intézkedéssel kezdődött a másodfokú tárgyalás Szombathelyen. Az egyik vádlott zsebéből a motozás közben ismeretlen tartalmú kapszulák kerültek elő. A férfit a rendőrök előállították.

R. Sándort kommandósok kísérték a tárgyalóterembe. A huszonöt vádlott közül mindössze kilenc jelent meg, ketten külföldön vannak börtönben, Sz. Iván pedig nem kérte az elővezetését. Csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják őket. Az ügyész szerint a banda nem szórakozni ment a Patrióta lokálba 2009. február 7-én, hanem azért, hogy verekedést provokáljon.

„A vádlottak erőszakos cselekmény végrehajtása végett gyűltek eleve össze Enyingen és a Patrióta lokálban is erőszakos cselekmények elkövetésére készültek. Nagy számuk és fellépésük a szórakozóhelyre történő behaladás során már önmagában riadalom keltésére volt alkalmas. Ennek tudható be, hogy a vendégek már nagyobb számban hagyták el a szórakozóhelyet érzékelve a kialakult veszélyhelyzetet” – mondta Székely Tamás ügyész.

Az ügyészség szerint a vádlottak a diszkóban üvegeket, székeket törtek, belekötöttek az ünneplő kézilabdázókba, majd megverték a sportolókat védelmező vendégeket is. Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat beállósát a lokál előtt szúrták le. Az emberölési ügyet a vádhatóság különválasztotta a garázdaságtól, amelyért első fokon az elsőrendű vádlott 3 év 6 hónap, míg a másod és harmadrendű fővádlottak 3 év 4 hónap, illetve 3 év börtönt kaptak. A többieket tíz hónaptól két és fél évig terjedő szabadságvesztésre, illetve felfüggesztett börtönre ítélték. Az ügyészség súlyosítaná az ítéletet. R. Sándor ügyvédje szerint a tények védence ártatlanságát igazolják.

„Raffael Sándor elsőrendű vádlott bűnösségét kizárólag a hamis okirat felhasználása cselekményben állapítsa meg a már kifejtettek szerint és az ellene emelt további vádpontok alól pedig mentse fel. Tizenötöd és tizenhatod rendű vádlottakat pedig az ellenük emelt vádpontok alól felmenteni szíveskedjen” – mondta Kolorédi Adrienn ügyvéd.

A védelem azt is kifogásolta, hogy az elsőfokú eljáráson az ügyészség többször utalt a vádlottak származására, a sértetteket viszont pozitív diszkriminációval kezelte. A tárgyalás kedden folytatódik, napokon belül ítélet is várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!