2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

Gulyás Gergely: Nem kérünk a birodalmi törekvésekből

Elfogadhatatlan és káros Magyarország szuverenitására az Európai Unió nemzetietlen és a kereszténység alapvető értékeit elvető birodalmi magatartás – hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Echo TV Napi aktuális műsorának ünnepi adásában. A politikus közlése szerint történelmünk rá a bizonyíték, hogy a magyar nemzet sosem kért az alattvaló szerepből, megkérdőjelezhetetlen népünk különböző elnyomó hatalmakkal szembeni szabadságvágya, és erre emlékezünk minden év március 15-én, vagy október 23-án.

Európa egyes társadalmai és különösen ezen társadalmak politikai elitje megtagadja a kereszténység alapvető értékeit, vagy pedig relativizálja azokat – mondta el Gulyás Gergely annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i ünnepi beszédében arról is beszélt, keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül pedig elveszítjük Európát. A Miniszterelnökséget vezető miniszter felhívta rá a figyelmet, Európa, Közép-Európa és benne Magyarország is évszázadokig a keresztény ihletésű kultúrában élt és a magyar kormány úgy gondolja, olyan értékről van szó, amelyet mindenképpen meg kell őrizni.

A kormánypárti politikus közlése szerint a liberálisnak nevezett politikai korrektség, valamint a tömeges bevándorlás következtében Európa nyugati felében a keresztény kultúra fennmaradása komoly veszélynek van kitéve.

A Fidesz és az Európai Néppárt vitájával kapcsolatban azt mondta: „a küzdelem arról szól, hogy a néppárti balliberális pártok ideológiai hozzáállása messze áll attól, amit keresztény-konzervatív irányzatnak lehetne nevezni.” Az Európai Néppárt jobboldalán elhelyezkedő Fidesznek nem titkolt célja, hogy a pártcsalád komoly reformokon menjen keresztül.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy az 1980-as és 1990-es években azok a viták, amelyek ma értékvitát jelentenek a Néppárt számára evidenciák voltak, majd később ezek pártpolitikai színezetet kaptak a balliberális pártoknak köszönhetően.

Ünnepi beszédében Orbán Viktor szólt a mostani birodalmi fenyegetésről is. A kormányfő egyebek között úgy fogalmazott, „szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója”.

1848-1849, 1989-1990 és a mai politikai helyzet párhuzamaival kapcsolatban Gulyás Gergely felhívta rá a figyelmet, a magyar nemzet különböző elnyomó hatalmakkal szembeni szabadságvágya mindig is megkérdőjelezhetetlen volt, ennek pedig a legékesebb bizonyítéka a magyar történelem. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a birodalmi megfogalmazás onnantól indokolt, amikor valaki olyan hatalmat próbál gyakorolni, amelyet nem ruháztak át rá.

„Ma ezek az Európai Unión belül és az Európai Unióval kapcsolatban merülnek fel (…) amikor azt látni, hogy Brüsszel úgy próbálja kitölteni a kereteket, hogy azok az általunk aláírt nemzetközi szerződésekkel szemben állnak, az már egy olyan birodalmi magatartás, ami káros Magyarország szuverenitására” – hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely.

A kormányfő ünnepi beszédében nemzeti egységre szólított. Mint fogalmazott március 15-e a nemzeti egység ígérete. 1848-ban megtörhetetlenül egységes volt a magyar nép, de jelenleg nagyon mély szakadékok vannak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: vannak olyan alapok, mint a keresztény kultúra megvédésének fontossága, az illegális bevándorlás elutasítása, vagy a kulturális nemzet megőrzése, amelyek közös nemzeti értékként ma is megjelennek, ugyanakkor az már egy sajátos helyzet, hogy a magyar ellenzék jó része a közös nemzeti alapokkal szemben politizál.

Gulyás Gergely évek óta nem látja az ellenzéki politizálásban a nemzeti érdekek védelmét. Példaként hozta fel, hogy a magyar ellenzéki pártok európai parlamenti képviselői – pusztán az Orbán-kormány elleni gyűlölettől vezérelve és saját politikai pecsenyéjüket sütögetve – megszavazták a hazugságra lépülő Sargentini-jelentést is. A miniszter hozzátette: az országnak károkat okozni olyan politikai bűnök, amelyeket a választópolgároknak kell szankcionálniuk.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!