2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

Gulyás Gergely: Május 3-tól a védekezés egy új szakasza keződik

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszámolt a veszélyhelyzetben várható következő lépésekről.

  • Gulyás Gergely: Május 3-tól a védekezés egy új szakasza keződik

A mai a 43 nap a veszélyhelyzet kihirdetése óta, a kormány időben felismerte a járványveszélyt és megfelelő intézkedéseket hozott – mondta Gulyás Gergely. Az idejekorán meghozott súlyos és szigorú intézkedéseknek köszönhetően az egészségügyet fel tudták készíteni a védekezésre. A matematikai számítások alapján a kormány a legrosszabbra készül fel, ezért kellett az ágyak 50 százalékát felszabadítani, valamint a lélegeztető gépek számát 8.000-re növelni, mely még egyébként folyamatban van. A május 3-i időpont a tetőzés legkorábban várható napja, természetesen lehet eltérés, de a számítások és a környező országok, amelyek előrébb járnak a járványgörbe alakulásában, tapasztalatai alapján ez valószínűsíthető.

Gulyás Gergely közölte a jelenlegi korlátozások, szabályok május 3-ig maradnak, ezután viszont a járvány elleni védekezés egy új szakaszába lép majd, mivel a kormány konstatálta, hogy az egészségügy felkészültsége lehetőséget biztosít a gazdaság visszaállítására.

A kormány a jelenlegi helyzetben segíteni kívánja az otthonlévőket így a GYES-en, GYED-en lévők első emelt nyelvvizsgájánál, közlekedési vizsgájában támogatást nyújt majd az állam.

A gazdaság újraindításához szükséges lépések a munkahelyek megőrzése és újak teremtése - hangsúlyozta a miniszterelnökséget vezető miniszter. A gödi kormánydöntésről elmondta, nem látták a beruházást biztosítottnak. A 4-500 milliárdos fejlesztési beruházás a Samsung üzemében a mostani 1600 munkahelyről 4300-ra növeli majd a betölthető munkahelyek számát. Hangsúlyozta azonban, hogy nem vettek el pénz Gödtől, a település továbbra is részesedik az iparűzési adóból. Szeretnének nagyobb teret adni a megyei közgyűléseknek. Ez a térség és a megye érdekeit szolgáló döntés volt.

A munkát keresők száma március 11 óta 51.000 főre nőtt, az üres álláshelyek száma 44.000-re csökkent az átlagos 80.000 körülihez képest.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!