2019. december 14.,
szombat, Szilárda napja

Gulyás Gergely: liberális panelek uralják a migrációról folyó diskurzust

Hír TV

2019. március 23., szombat 12:06, frissítve: szombat 13:16

Áthidalhatatlan szakadék tátong a migrációt ellenző és az azt támogató erők között, miközben a diskurzust a liberális panelek uralják — erről beszéltek nemzetközi és magyar kutatók, politikusok a Várkert Bazárban.

A miniszterelnökséget vezető miniszter reggeli felszólalásán azt mondta: a magyar kormány mindenek előtt a magyar nemzet tagjaiért felelős. Gulyás Gergely ugyanakkor hangsúlyozta: Magyarország ettől függetlenül kiveszi a részét a nemzetközi segítség-nyújtásban is.

A tömeges migráció, amely nem jár együtt integrációval, rossz. Rossz a kibocsátó országoknak, amelyek egész generációkat veszíthetnek el. Gondoljunk szíriára, hogy milyen sokan hiányoznak most az ország újjáépítéséből. Rossz az útra kelőknek: életveszélyes helyzeteken keresztül a modern kori rabszolgaság elképzelhetetlenül mély bugyraiban vergődve, komoly szenvedések árán kénytelenek vándorolni. És rossz azoknak a befogadó országoknak, amelyeknek adófizetői kifizetik az embercsempészetet, soha létre nem jövő integráció, és az összeomló közbiztonság költségeit – mondta a miniszter.