2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Gulyás Gergely: A XXI. század a lelkekért folytatott küzdelem lesz

Hír TV

2019. március 26., kedd 11:52, frissítve: szerda 08:28

A XXI. század a lelkekért folytatott küzdelem ideje lesz – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Századvég Alapítvány által szervezett konferencián. Gulyás Gergely elmondta, a kontinens lerombolásának eszköze lehet a migráció és az iszlám radikalizmus betelepülése.

Nyolc pontban foglalta össze a Századvég Alapítvány a keresztény kultúrával kapcsolatos álláspontját. A szervezet állásfoglalása szerint vannak olyan politikai erők, amelyek gyengíteni akarják a keresztény elköteleződést. A Századvég Alapítvány elnöke hangsúlyozta: a keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés.

„Az, hogy ki hányadán áll Istennel, a keresztény kultúrához való viszony, az nem vita kérdés, hanem sorskérdés. És azért jöttünk ide, hogy az elevenség szellemében a sorskérdéseinket megbeszéljük, mert mindenki tudhatja a személyes életéből, hogy ami magától értetődő, azt a legkönnyebb elveszíteni” – mondta G. Fodor Gábor.

A 21. század a lelkekért folytatott küzdelem ideje – erről már a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. A tárcavezető kiemelte: a migráció és iszlám betelepítése az európai kultúra végét jelentheti.

„Európa s egyszer s mint a keresztény kultúra lerombolásának eszköze lehet a migráció és az iszlám radikalizmus Európába való települése is; aktuálisan Európára nézve jelenti a legnagyobb veszélyt. Ne feledjük a keresztény üldözés – Robert Schumman szavaival élve – a demokráciából, a barbárságba való visszahullással fenyeget” – fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette: Európának szellemi megújulásra van szüksége, de ez csak a közép-európai országok által valósulhat meg.