2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Gift of Life: 48 szívelégtelenségben szenvedő, határon túli gyermeknek segítettek

A kezdeményezésnek hamarosan újabb üteme kezdődik, ehhez pedig bárki hozzájárulhat adományával, a program honlapján keresztül. A hazai programba Erdélyből, Vajdaságból és Kárpátaljáról kerültek a gyerekek.

  • Gift of Life: 48 szívelégtelenségben szenvedő, határon túli gyermeknek segítettek

Két bátor és most már jó szívű gyermeket engedtek haza a Gottsegen György Országos Kardiológiai intézetből. A 1,5 éves Máté Nagyváradra, míg az 5 hónapos Sándor Székelyudvarhelyre térhet haza, miután a Gift of Life program keretében helyrehozták szívproblémáikat.

A nemzetközi program célja, hogy a rászoruló országokban élő, szívelégtelenségben szenvedő gyerekeknek orvosi ellátást nyújtson. A hazai programba Erdélyből, Vajdaságból és Kárpátaljáról kerültek a gyerekek.

"Az ideális az lenne ha nem lenne rá szükség, tehát hogyha ezeket a beavatkozásokat ott is el tudnák végezni, mert megvan hozzá a szükséges technikai háttér amit egyébként a legegyszerűbb megszerezni mert ahhoz csak pénz kell illetve megvan hozzá a szükséges humánerőforrás, a szükséges tudás. de még nem minden esetben tartanak ott bizonyos területek a határontúli országok és ezért én azt gondolom, hogy a mi segítségünkre van szükség." - mondta Andréka Péter, A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet megbízott főigazgató főorvosa.

2015 októberétől a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Klub a projekt hazai gondozója.

"A szegedi orvoscsapat a célországokból meghív olyan gyermekorvosokat akik kimondottan ezen a területen erre a területre szakosodtak és találkoznak ilyen beteg gyerekekkel, őket képezik hogy minél pontosabban jobban detektálhassák, felismerhessék ezeket a betegségeket."  - nyilatkozta Hajdó Szabolcs elnök. 

Ezidáig 48 gyermeknek tudtak segíteni. Idén ez a szám, akár a 60-ra is nőhet.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!