2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Gaudi-Nagy élő adásban fenyegetőzött

A keddi lökdösődés után ma élő adásban fenyegette meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét Gaudi-Nagy Tamás. Pásztor Istvánt kedden a volt jobbikos képviselő által szervezett tüntetésen szidalmazták és leköpték.

Ugyan Pásztor István nem tesz feljelentést, amiért hazaárulónak nevezték és leköpték Gaudi-Nagy Tamásék a keddi unióellenes tüntetésen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjét a parlament alakuló üléséről távozva kezdték el lökdösni a tüntetők a budapesti Kossuth téren. Gaudi-Nagy Tamás szerint Pásztor István megérdemelte, hogy leköpték. Az eseményen szintén résztvevő Morvai Krisztina azonban túlzónak tartja a tüntetők reakcióját. Az incidens miatt a Jobbik elhatárolódott volt politikusától.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő a a földtörvény ellen szervezett keddi tüntetésen  nevezte hazaárulónak az Országgyűlés alakuló üléséről távozó Pásztor Istvánt. A Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét a felheccelt tömeg megrohamozta és körbekerítette. A politikust leköpték, valamint szitokáradatot zúdítottak rá.

Tekintse meg az mno.hu videóját az inzultusról!

„Ez a legkevesebb, amit egy hazaáruló kaphat.” Gaudi-Nagy Tamás nem bánja a történteket. Szerinte Pásztor István áruló, amiért nem követel területi autonómiát a magyaroknak a Vajdaságban.

Riporter: Azt írja, az ön honlapján ezzel kapcsolatban, hogy megérdemelte, és örüljön, hogy ennyivel megúszta.
Gaudi-Nagy Tamás: Így van. Igen...
Riporter: Ez egyetértés. Magyarán akkor nem védte volna meg Pásztor Istvánt?
Gaudi-Nagy Tamás: Igen-igen. Lámpavason szoktak lógni a hazaárulók. Igen.

A Jobbik közleményben határolódott el volt képviselőjétől. Ebben azt írják: a véleménynyilvánításnak ez a módja számukra elfogadhatatlan, azonban a rendezvényt nem a párt szervezte, Gaudi-Nagy pedig már nem tagja a Jobbiknak. Gaudi-Nagy Tamás mellett azonban részt vett a rendezvényen a párt európai parlamenti listavezetője is. Morvai Krisztina nem ért egyet a fizikai inzultussal, de nem határolódott el egykori párttársától. Azt is mondta: ő nem tartja hazaárulónak Pásztor Istvánt. „Nem mondanám rá azt, hogy hazaáruló, de én a Délvidéken járva – úgy politizálok, hogy az érintett emberekkel beszélgetek – azt tapasztaltam, hogy nem elégedettek a VMSZ tevékenységével” – mondta Morvai Krisztina.

Megszólalt az ügyben az MSZP EP-listavezetője is, aki a tüntetőket egy szélsőséges náci párt tagjainak nevezte, akik bunkó módon viselkedtek. „Az atrocitáshoz köthető rendezvényen felszólalt Hegedűs Lórántné, aki viszont jelenleg is jobbikos képviselő, ennélfogva ez az elhatárolódás, maradjunk annyiban, nem egészen sikerült a Jobbik részéről, egész konkrétan egyáltalán nem. Ez az elhatárolódás szimpla hazudozás” – mondta Szanyi Tibor.

A Fidesz azt követeli, hogy a Jobbik elnöke személyesen ítélje el Pásztor István keddi megtámadását. A nagyobbik kormánypárt szóvivője felháborítónak tartja, hogy a radikális párt uniós képviselője sem akadályozta meg Gaudi-Nagy Tamást a határon túli politikus elleni uszításban. Zsigó Róbert elfogadhatatlannak tartja az ilyen agressziót. „Felszólítjuk ezért Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy személyesen ítélje el a történteket, és haladéktalanul szólítsa fel erre a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét, Morvai Krisztinát is. A Jobbik ugyanis nem határolódhat el egy olyan rendezvénytől, amelyen az európai parlamenti listavezetője a főszereplő, és a fő uszító – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Bár Pásztor István nem tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!