2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Gaudi-Nagy élő adásban fenyegetőzött

A keddi lökdösődés után ma élő adásban fenyegette meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét Gaudi-Nagy Tamás. Pásztor Istvánt kedden a volt jobbikos képviselő által szervezett tüntetésen szidalmazták és leköpték.

Ugyan Pásztor István nem tesz feljelentést, amiért hazaárulónak nevezték és leköpték Gaudi-Nagy Tamásék a keddi unióellenes tüntetésen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjét a parlament alakuló üléséről távozva kezdték el lökdösni a tüntetők a budapesti Kossuth téren. Gaudi-Nagy Tamás szerint Pásztor István megérdemelte, hogy leköpték. Az eseményen szintén résztvevő Morvai Krisztina azonban túlzónak tartja a tüntetők reakcióját. Az incidens miatt a Jobbik elhatárolódott volt politikusától.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő a a földtörvény ellen szervezett keddi tüntetésen  nevezte hazaárulónak az Országgyűlés alakuló üléséről távozó Pásztor Istvánt. A Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét a felheccelt tömeg megrohamozta és körbekerítette. A politikust leköpték, valamint szitokáradatot zúdítottak rá.

Tekintse meg az mno.hu videóját az inzultusról!

„Ez a legkevesebb, amit egy hazaáruló kaphat.” Gaudi-Nagy Tamás nem bánja a történteket. Szerinte Pásztor István áruló, amiért nem követel területi autonómiát a magyaroknak a Vajdaságban.

Riporter: Azt írja, az ön honlapján ezzel kapcsolatban, hogy megérdemelte, és örüljön, hogy ennyivel megúszta.
Gaudi-Nagy Tamás: Így van. Igen...
Riporter: Ez egyetértés. Magyarán akkor nem védte volna meg Pásztor Istvánt?
Gaudi-Nagy Tamás: Igen-igen. Lámpavason szoktak lógni a hazaárulók. Igen.

A Jobbik közleményben határolódott el volt képviselőjétől. Ebben azt írják: a véleménynyilvánításnak ez a módja számukra elfogadhatatlan, azonban a rendezvényt nem a párt szervezte, Gaudi-Nagy pedig már nem tagja a Jobbiknak. Gaudi-Nagy Tamás mellett azonban részt vett a rendezvényen a párt európai parlamenti listavezetője is. Morvai Krisztina nem ért egyet a fizikai inzultussal, de nem határolódott el egykori párttársától. Azt is mondta: ő nem tartja hazaárulónak Pásztor Istvánt. „Nem mondanám rá azt, hogy hazaáruló, de én a Délvidéken járva – úgy politizálok, hogy az érintett emberekkel beszélgetek – azt tapasztaltam, hogy nem elégedettek a VMSZ tevékenységével” – mondta Morvai Krisztina.

Megszólalt az ügyben az MSZP EP-listavezetője is, aki a tüntetőket egy szélsőséges náci párt tagjainak nevezte, akik bunkó módon viselkedtek. „Az atrocitáshoz köthető rendezvényen felszólalt Hegedűs Lórántné, aki viszont jelenleg is jobbikos képviselő, ennélfogva ez az elhatárolódás, maradjunk annyiban, nem egészen sikerült a Jobbik részéről, egész konkrétan egyáltalán nem. Ez az elhatárolódás szimpla hazudozás” – mondta Szanyi Tibor.

A Fidesz azt követeli, hogy a Jobbik elnöke személyesen ítélje el Pásztor István keddi megtámadását. A nagyobbik kormánypárt szóvivője felháborítónak tartja, hogy a radikális párt uniós képviselője sem akadályozta meg Gaudi-Nagy Tamást a határon túli politikus elleni uszításban. Zsigó Róbert elfogadhatatlannak tartja az ilyen agressziót. „Felszólítjuk ezért Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy személyesen ítélje el a történteket, és haladéktalanul szólítsa fel erre a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét, Morvai Krisztinát is. A Jobbik ugyanis nem határolódhat el egy olyan rendezvénytől, amelyen az európai parlamenti listavezetője a főszereplő, és a fő uszító – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Bár Pásztor István nem tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiváltságosaknak járó körülmények között él és dolgozik a Jobbik elnöke

Napok óta nem nyilatkozik a Jobbik arról, hogy mennyit költ Jakab Péter védelmére. 2021. szeptember 16.

A kormánypártok frakcióülést tartanak Esztergomban

Esztergomból tudósított Papp Ágota. 2021. szeptember 16.

Szeptember 21-én indul a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

A fesztivál szeptember 21-én kezdődik,október 4-én zárul. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!