2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Belföld

Galgóczi Ágnes: A magyar települések 80 százaléka érintett a fertőzésben

Orbán Viktor kora este bejelentést tesz majd a kormányülés után - erről is beszámolt Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

  • Galgóczi Ágnes: A magyar települések 80 százaléka érintett a fertőzésben

A legfrissebb adatok szerint 3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. 

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a tájékoztatón elmondta, az elhunytak átlagéletkora 76 év, illetve az elhunytak 86 százaléka a 65 fölötti korosztályból fordul elő. 

A járvány hullámának a második meredeken emelkedő szakasza zajlik Európában és a Magyarországon. A magyar települések 80 százaléka érintett a fertőzésben, tehát mindenhol előfordulhatnak koronavírus-fertőzésben szenvedők Magyarországon

- emelte ki.

Galgóczi Ágnes bejelentette, az emelkedő esetszámokat, illetve a további várható emelkedéseket alátámasztják a Magyarországon végzett, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában a szennyvízvizsgálatok. 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációjának mérésével a járványhullám változásai előre jelezhetőek. 

Ezt a nyomonkövetéses vizsgálatot Magyarországon először vezették be Közép-Kelet-Európában és jelenleg is csak WHO európai régiójában három ország végzi ezt vizsgálatot

- tette hozzá. 

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a szennyvízvizsgálatok alapján azt lehet látni, hogy több nagyvárosban is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyaga.

Mindezek alapján további növekedés várható a következő napokban.

A maszkviselésnél fontos az is, hogy megfelelően viseljük a maszkot. 

Orbán Viktor kora este bejelentést tesz majd a kormányülés után

- erről is beszámolt Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője.

Gál Kristóf közölte, hogy a rendőrség határozottan lép fel a szabályt megszegőkkel szemben. 65 esetben jóval szigorúbban intézkedtek, míg csak 18 esetben figyelmeztettek. Szólt arról is, hogy egy férfi nem volt hajlandó maszkot viselni a vonaton, a rendőri felszólítás ellenére sem vette fel a maszkot. A rendőrök végül előállították a budaörsi rendőrkapitányságon.

Elmondta, hogy közel 9 ezer hatósági házi karantént rendeltek el. Több mint 13 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karantént a rendőrök.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a sajtótájékoztató végén megismételte, érdemes ma kora este figyelni a híradásokat, mert

a miniszterelnök a kormányülés után bejelentést tesz.

HírTV - Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!