2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Fürjes: Nem igaz a vád, hogy a kormány nem tárgyal érdemben a fővárossal

Igaztalan a főpolgármester vádja, hogy a kormány nem tárgyal érdemben a fővárossal a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint. Karácsony Gergely szombaton a közösségi oldalán írt arról, hogy nincs érdemi egyeztetés a kormány és Budapest között, amire Fürjes Balázs ugyancsak egy bejegyzéssel reagált.

  • Fürjes: Nem igaz a vád, hogy a kormány nem tárgyal érdemben a fővárossal

   Fürjes Balázs azt írta, hogy miközben szinte naponta egyeztetnek és együtt készülnek a jövő csütörtöki Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésére, a főpolgármester váratlanul nekitámadt a kormánynak.

    "Értetlenül állok Karácsony Gergely főpolgármester friss posztja előtt; mintha nem ugyanazokon az egyeztetéseken vettünk volna részt a városvezetéssel. Amikor Magyarország és a magyar gazdaság újraindítását tervezzük, természetesen kitüntetett szerepet kap Budapest" - hangsúlyozta az államtitkár.

    Jelezte, folyamatos a párbeszéd a támogatásokról, ahogyan Gulyás Gergely és a főpolgármester megállapodott erről, valamint arról, hogy közös álláspontot alakítanak ki az uniós források elosztásáról.

    Mint írta, a héten többször is egyeztettek Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettessel ezekről a pénzekről és projektekről, amíg a főpolgármester karanténban volt.

    A Karácsony Gergely elnökölte Budapesti Önkormányzatok Szövetsége hónapokkal ezelőtt megkapta véleményezésre az uniós források elosztásának tervezetét - tette hozzá.

    Fürjes Balázs szerint a kormány javaslatai között szerepel, hogy a 2021-2027-es uniós forrásokból több mint 3000 milliárd forintot irányítanának Budapestre. Több mint félezer milliárd forint jutna gazdaságfejlesztésre, innovációra és felsőoktatásra. Közel 1500 milliárd forintot szánnak Budapest és agglomerációja közlekedésének fejlesztésére, fővárosi egészségügyi fejlesztésekre pedig jóval több mint félezer milliárd forintot - sorolta az államtitkár.

    Hozzátette, a minőségi zöldfelületek bővítésére, megújítására, a természeti környezet fejlesztésére és parkok kialakítására körülbelül 180 milliárd forintot terveznek elkölteni.

    "Ezek a szándékaink, Budapest mindenképpen jól jár, de az egyeztetések alapján természetesen készek vagyunk az arányokon változtatni" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a budapesti kihívásokat közösen tudják megoldani.

    Azt javasolta a főpolgármesternek, hogy a budapestiek érdekében tegyék félre a politikai nézetkülönbségeket és dolgozzanak együtt a városért, az uniós források leghasznosabb felhasználásáért.

    "Tudom, hogy a főpolgármesternek az ellenzéki előválasztási kampány is fontos, de kérem, legyen első Budapest, az itt élő családok, vállalkozások, akiknek sürgős segítség kell. Ne a panaszkodás, hanem a közös munka legyen az első - mindketten erre szerződtünk a budapestiekkel" - zárta a bejegyzését Fürjes Balázs.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!