2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Fürjes Balázs: Korrekt javaslatot adott a kormány a fővárosnak

A kormányt támadja Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a kabinet azzal, hogy nem támogatja a hitelfelvételüket és az újabb adók kivetését, gyámság alá akarja helyezni Budapestet. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár erre azt válaszolta: a komoly reakciót várják.

  • Fürjes Balázs: Korrekt javaslatot adott a kormány a fővárosnak

Karácsony Gergely a nyáron még azt állította: nincs fedezete a Lánchíd felújítására. A főpolgármester ezt Budapest rossz anyagi helyzetével magyarázta, amiért a járványt és a kormányt okolta. Ezzel magyarázta később azt is, hogy miért akarja újabb adókkal sújtani a főváros területén lévő cégeket.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán csütörtökön a kormány világossá tette, nem támogatják, hogy Budapest újabb sarcot vessen ki, valamint azt sem , hogy hitelfelvétellel további adósságot vállaljon magára. A kormány azonban segítségnyújtásként átvállalná a Biodóm befejezését, a Sikló, illetve a rakpart felújítását és 6 milliárd forintot nyújtana a Lánchíd rekonstrukciójához is.

Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak! Így reagált a főpolgármester közösségi oldalán a kabinet segítségnyújtási szándékára. Azt írta: a kormány megpróbálja gyámság alá helyezni Budapestet.

Az ATV-ben pedig arról beszélt, hogy nem az adósságoktól akarják megvédeni Budapestet, hanem rövid pórázon akarják tartani fővárosi önkormányzatot.

Fürjes Balázs hozzátette, a kormány nem tudja támogatni a főpolgármester javaslatát, a Karácsony-adót, amellyel még több sarcot vet ki a budapesti vállalkozásokra, és azt sem, hogy újra eladósítsák a városházát, mint Demszky Gábor idejében.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!