2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Fürjes Balázs: A főpolgármesternek a tényekkel és a valósággal van vitája

Karácsony Gergelynek a valósággal van problémája, nem pedig a kormánnyal. Ezt a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár mondta miután a főpolgármester arra panaszkodott, hogy nem kap a kormánytól engedélyt a közösségi közlekedés fejlesztésére felvehető hitelre. Fürjes Balázs szerint azonban a kormány támogatja, hogy a főváros a szabadon felhasználható 61 milliárd forintos hitelkeretéből megvegye az új trolikat és villamosokat.

  • Fürjes Balázs: A főpolgármesternek a tényekkel és a valósággal van vitája

Köszönet helyett Karácsony inkább kritizálta a kormány határozatát. A főpolgármester szerint az a dokumentum amint a miniszterelnök írt alá az nem is az új járművek beszerzésére vonatkozik. Ezért a főpolgármester újabb hitelt akar felvenni – amit járműbeszerzésre költene.

A kormány azonban korábban világossá tette: nem támogatják, hogy Budapest újabb sarcot vessen ki vagy eladósítsa magát

– ezt már a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár mondta Híradónkak.

Fürjes Balázs szerint a főpolgármesternek a tényekkel, a valósággal és a Muddys amerikai hitelminősítő intézettel van vitája és nem a kormánnyal.

Az államtitkár megerősítette: a kormány kész 60 milliárd forinttal tehermentesíteni a fővárosi büdzsét ezen kívül a magyar államkincstár kimutatása szerint a fővárosnak van 224 milliárd forint szabad készpénz állománya. Sőt van 61 milliárd forintnyi szabadon felhasználható a kormány által korábban engedélyezett hitelállománya.

Fürjes Balázs emlékeztetett, hogy

a környezetbarát jármű programot Budapesten a kormány Tarlós Istvánnal közösen indította el 2013-ban.

A kabinet támogatásával összesen 2022-ig 1052 vadonatúj metró, busz, villamos, trolibusz áll forgalomba Budapesten.

Az államtitkár azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy ha valóban fontos neki a környezetbarát járművek forgalomba állítása akkor intézkedjen, hogy az idén megérkezett CAF villamosok közül nyolc ne a kocsiszínbe álljon hanem mihamarabb a budapestieket szolgálja.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lassan kiszárad a Rajna

Lassan kiszárad a Rajna

Akkora a szárazság a Rajnán, hogy a szállítóhajókat alig merik terhelni, nehogy zátonyra fussanak a folyón.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!