2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Fülöp Attila: A kormány ösztönzi a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

A kormány ösztönzi a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását, a cél az, hogy mindenkinek, aki akar és tud dolgozni, legyen munkája - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Kiskunhalason, a Kézmű Közhasznú Nonprofit. Kft. új üzemcsarnokának átadóján.

  • Fülöp Attila: A kormány ösztönzi a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Fülöp Attila kiemelte, az új csarnokban megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők is dolgoznak. Az ő esetükben minden lehetséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy önálló életet élhessenek, ennek első számú eszköze az, hogy legyen önálló munkájuk, jövedelmük, ez megalapozhatja a szociális biztonságukat - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a Fidesz-KDNP elmúlt kilencéves kormányzása alatt 18 százalékról 42 százalékra nőtt ennek a célcsoportnak a foglalkoztatása. Mindez azt jelenti, hogy jelenleg mintegy 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, ez nemzetgazdasági szempontból is meghatározó szám a munkaerőpiacon - mondta, megjegyezve: még legalább ennyi ember van, akit munkához lehetne segíteni.

A megváltozott munkaképességűek esetében nem elegendőek a hagyományos munkaerőpiaci eszközök, itt általában több segítség, több állami mentorálás kell - hangsúlyozta az államtitkár, aki kijelentette: továbbra is szeretnének együttműködni mindenkivel ezen a területen.

Fülöp Attila kitért arra: a kormány 2019-től bővített járulékkedvezmény-rendszerrel ösztönzi a piaci cégeket megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. Ez azt jelenti, hogy ilyen foglalkoztatás esetén a járulékot a minimálbér kétszereséig elengedi az állam. A cégek előtt, amelyek nagy számban alkalmaznak megváltozott munkaképességű embereket, október 31-ig áll nyitva az a pályázati lehetőség, amely összesen 43,5 milliárd forinttal segíti a működésüket 2020-ban.

Csizi Péter, a Kézmű Kft. ügyvezetője elmondta: cégcsoportjuknak 135 üzeme van az ország több mint száz településén. Kiskunhalason 115 megváltoztatott munkaképességű embert is foglalkoztatnak. A mostani üzembővítés a várossal való jó együttműködésnek is köszönhető. Az új üzemcsarnok egy felújított, volt iskolai tornacsarnokban nyílhatott meg, a varrodában - a Naturtex Kft. megrendelésére - tollas és pelyhes ágyneműket gyártanak majd.

Fülöp Róbert (Fidesz-KDNP), Kiskunhalas polgármestere közölte, a város számára fontos, hogy a megváltozott munkaképességűeknek is legyen lehetőségük a jövedelemszerzésre.

A Kézmű Kft. terveiben további bővítések is szerepelnek, a város ezekben is partnerséget vállal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!