2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Fülöp Attila: A fogyatékkal élők ügyét csak közösen lehet sikerre vinni

„Bármilyen fogyatékosügyet (...) csak akkor tudunk sikerre vinni, hogyha az közös ügyként, közös akaratként jelenik meg” – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Fővárosi Állat- és Növénykertben 28. alkalommal megtartott Sérült gyermekek napjáról készült videóban.

  • Fülöp Attila: A fogyatékkal élők ügyét csak közösen lehet sikerre vinni

Fülöp Attila a kormány Facebook-oldalán szerdán közzétett felvételen az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) által szervezett eseményt méltatva arról beszélt, hogy az állam, az önkormányzatok támogatásával és az embereket elérő civil szervezet a szervező erejével lehet sikeresen fogyatékosságügyről beszélni.

A videóban Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte, hogy a hétfői eseményen több mint tízezren vettek részt. „Aki volt már ilyen rendezvényen, az tudja, hogy mennyire vidám, megható és összefogást sugárzó napról van szó” – hangoztatta a politikus.

Az ÉFOÉSZ elnöke, Gyene Piroska felidézte, hogy szervezetük húsz úgynevezett önálló életvitelcentrumot hozott létre európai uniós forrásból, ahol az intézményekből, családból kikerült fogyatékkal élők számára bemutatják azokat az élethelyzeteket, amelyekbe egyedül kerülhetnek.

Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnökének értékelése szerint a Sérült gyermekek napja azért is sikeres, mert mindig aktuális kérdésekkel várja a közönséget, amelyek közül a választójogot és az önálló életvitel témáját emelte ki.

A képes összefoglalóból kiderült, hogy az ország minden részéről 76 busszal éreztek résztvevők az eseményre, a járművek összesen több mint 26 ezer kilométert tettek meg.

A felvétel IDE kattintva tekinthető meg.

MTI-Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!