2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Fővárosi Fidesz: nehéz év volt 2020 a koronavírus-járvány és a budapestieket a hatalom eszközének tekintő főpolgármester miatt

Nehéz év volt 2020, nemcsak a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági hatása miatt, hanem a valóságtól elrugaszkodó, a budapestieket egyre gátlástalanabbul a hatalom eszközének tekintő Karácsony Gergely főpolgármester és fővárosi kollégái miatt is - értékelte az idei évet a fővárosi Fidesz szerdán a közösségi oldalán.

  • Fővárosi Fidesz: nehéz év volt 2020 a koronavírus-járvány és a budapestieket a hatalom eszközének tekintő főpolgármester miatt

Mint írták, jövőre is fellépnek a főpolgármester hazugságai ellen, szóvá tesznek minden hibát, visszaélést, védeni fogják a budapestiek érdekeit, "közös értékeinket". "Azt sem adjuk fel, hogy jobbitó javaslatokkal, értelmes vitákkal segíteni próbáljuk a városvezetés munkáját, közös ügyeinket. Mert ez az ellenzék feladata, még akkor is, ha a gőg és hatalmi arrogancia egyre jobban eluralkodik a főpolgármesteren és emberein" - írták.

Hozzátették: továbbra is hiszik, hogy a bajban összefogásra és segítségre van szükség, legyen szó akár az az idősekről, a gyermeket vállalókról, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokról, vállalkozásokról.

A közösségi oldal bejegyzésében felidézték: a főpolgármester első intézkedései között "mindenfajta egyeztetés nélkül felfestett néhány sárga vonalat a budapesti utakon, amellyel - úgy gondolta - megoldotta a biciklis közlekedést Budapesten", azonban a körúton azóta is állandóak a dugók, miközben az őszi és téli időszakban a kerékpársávok szinte üresek.

Mint írták, a Lánchíd felújítása "Karácsonyék szerencsétlenkedése és időhúzása miatt" minimum egy évet késik és ötmilliárd forinttal drágább lesz, mint Tarlós István alatt lett volna. "A jövőbeni kivitelezőt pedig azóta lehet sejteni, hogy Tüttő főpolgármester-helyettes asszony az egyik pályázó vállalat születésnapi bulijának díszvendége volt hónapokkal ezelőtt" - jegyezték meg. Hozzátették: "a látszatra - és a haverokra - sokat adva", a főváros vezetése a Transparency Internationalre bízta magát, "amely óránként 25 ezer forintért felügyeli, hogy becsületesen dolgozzanak", "bár ennek a szerződésnek a részletei sem nyilvánosak".

A fővárosi Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy "Karácsony Gergely az átláthatóságról is csak kamuzott a kampányban", és a speciális jogrendet kihasználva, az ellenzéket meg sem hallgatva, egy személyben döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről. Hozzátették: szakemberek helyett politikai kinevezettek kerültek a fővárosi cégek élére, mint például Draskovics Tibor, Walter Katalin, Mártha Imre, "vagy a fővárosi rendészet élén Gyurcsány Ferenc egykori testőre". "Brüsszelben Jávor Benedek, a főpolgármester haverja költ a pandémia alatt négyszer annyit, mint az elmúlt évek pénzügyi kerete volt" - tették hozzá. A bejegyzésben kitértek arra is, hogy "fű alatt kitiltották Szent István szobrát a Szent István parkból, a járványügyi veszélyhelyzetben pedig, a fővárosi idegenforgalom kárvallottjainak megsegítése helyett kötelezővé tették a közterületeken terjesztett ingyenes újságokba négy oldalnyi általuk írt propagandaanyag beemelését".

"A választási programban megígértek nyomokban sem fedezhetőek fel a mindennapokban" - szögezték le. Mint írták, a klímavészhelyzetben a nagyobb budapesti dugók generálása mellett "lett néhány rovarhotel", a járványhelyzet közepén közösségi ivókút, "a minimum húszezer ember húszezer forintos rezsitámogatásából pedig körülbelül néhány ezer ember kétezer forintos támogatása".

"Számtalan, téves és jogilag hibás döntés nyomán többmilliós bírságokat kellett kifizetnie a Fővárosi Önkormányzatnak és cégeinek" - sorolták.

A fővárosi Fidesz bejegyzésében megemlítette: "van viszont Hagyó Miklósékat megszégyenítő buszmutyi, ahol a területért felelős főpolgármester-helyettes volt élettársa, off-shore cég, teljesítetlen szerződés, hamis referenciák és ki tudja még mi került napvilágra, de vizsgálóbizottságot nem hajlandó összehívni a főpolgármester".

"És persze a régi időkből ismerős áldozati szerep. A jóképű, helyes, biciklis demokrata, akit bánt a csúnya jobboldal. Mindezt napról napra sulykolva a választóknak" - írták. Hozzátették: a főpolgármester Facebook-posztjainak 26 százaléka foglalkozik Budapest ügyeivel, "az összes többi saját politikai, hatalmi törekvéseit szolgálja".

Megjegyezték: Karácsony Gergely "teljes mellszéleséggel kiállt a zsidózó és cigányozó szerencsi jobbikos jelölt, Biró László mellett, elutazott kampányolni neki, de a róla tévedésből és néhány óráig általunk átvett mém számára a legfontosabb esemény ebben az évben. Hiszen lehet hergelni az embereket, addig sem kell az elvégzett vagy el nem végzett munkáról és feladatokról beszélni".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!