2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Forgalomba helyezték az első IC+ kocsit

A MÁV forgalomba helyezte az első IC+ kocsit a Budapest-Zalaegerszeg vonalon. Az akadálymentesített és a 21. századi elvárásoknak megfelelő kényelmi eszközökkel készült járművet több mint ötvenszázalékos magyar beszállítói hányaddal gyártották. A kormány 2022-ig mintegy 1800 milliárd forintot szán a kötött-pályás közlekedés fejlesztésére.

  • Forgalomba helyezték az első IC+ kocsit

Elégedetten fogadta az első utas a csütörtökön forgalomba állított első IC+ kocsit. A légkondicionált és akadálymentes vagonokban nem csak a mai kor elvárásainak megfelelő wifi, USB és hálózati csatlakozás szolgálja az utasok kényelmét, hanem a nagycsaládosok számára kialakított utastér is, ahol babakocsival is kényelmesen lehet utazni. A többcélú kocsiban a látássérülteket braille írás segíti az eligazodásban és kerékpárszállításra is alkalmas. A kormány húsz plusz hetven kocsi legyártására biztosított forrást.

A járművek több mint ötven százalékos magyar beszállítói hányaddal készülnek és 500 embernek adnak munkát.

A minőségi anyagokból készült európai színvonalú járművet kétszáz kilométer per órás sebességre vizsgáztatták le, ahol pedig a pálya is alkalmas rá, ott 160 kilométeres sebességgel közlekedhet. A MÁV célja, hogy a megyeszékhelyeket kötött-pályás közlekedéssel lehessen a leggyorsabban megközelíteni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!